Najnovije

NIKOLA JOVANOVIĆ: Masovni bojkot u Beogradu, gradska vlast izgubila legitimitet!

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je za N1 da je bojkot izbora u glavnom gradu bio masovan i da gradska vlast više nema legitimitet. Moraće da dođe do nekih razgovora koji će rezultirati slobodnih izbora na kojima ćemo, verujem, pobediti, rekao je on.

Nikola Jovanović (Foto: Jutjub)

Jovanović je rekao da je uveren da na izbore nije izašlo više od 42 odsto birača, dok je izlaznost u Beogradu bila oko 35 odsto. Građani su, prema njegovim rečima, poručili da Srbija "ne želi da bude Belorusija" i da sistem mora da se menja.

"Želim da se zahvalim Beograđanima koji su masovnim bojkotom pokazali da im je apsolutno dosta, i da su rekli ne malteretiranju SNS-a i Gorana Vesića. Od ponedeljka vlast nema legitimitet, moraće doći do razgovora koji moraju rezultirati slobodnim izborima na kojima ćemo ih, verujem, pobediti", kazao je Jovanović.

Upitan da li će odbornici SZS nastaviti sa bojkotom sednica gradskog parlamenta, Jovanović je rekao da će u narednim danima razgovarati sa kolegama, ali da je neophodno da se pritisak na režim nastavi, a da se istovremeno stvori šira koalicija od same odborničke grupe SZS, koja bi na sledećim izborima nastupila jedinstveno.

"Moje mišljenje je da treba da proširimo front, naroičito sa strankama koje su bojkotovale izbore. Biće problem da razgovaramo ponovo sa onim strankama koje su izdale Sporazum sa narodom. Neko ko nije u stanju da održi reč, ne može biti dobar partner", poručio je.

Naprednjaci glasali za Sergeja! Evo kako su lažirali izlaznost! Više o tome OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA