Najnovije

SRAMNA IZJAVA DIREKTORA POLICIJE CRNE GORE: "Crkva je uvek u jednoj ruci držala krst, a u drugoj mitraljez"

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kaže da je Crna Gora bezbedna i sigurna destinacija, ali da se nalazi u izazovnom trenutku u kojem se, između ostalih pretnji, prepoznaju verski radikalizam i govor mržnje.

Crnogorska policija (Foto: Jutjub)

Veljović je u intervjuu agenciji Mina dao političku analizu zbivanja u Crnoj Gori, te tako ocenio da "falsifikatori kontinuiteta i falsifikatori istorije ugrožavaju vitalne nacionalne interese bezbednosti delujući sa pozicije anticrnogorskog i antidržavnog podrivanja institucija i države".

Ponovio je da "asimetrične i hibridne pretnje i nasrtaji na Crnu Goru dolaze sa prepoznatljivih adresa regiona i međunarodne zajednice", preneo je portal RTCG.

U pretnje regioni, ne samo Crnoj Gori, ubrojao je, kako kaže, navodnu odbranu ugroženog pravoslavlja, nasrtaje na Crnu Goru kao građansku državu, pa povampirenje četništva, snaženje desničarskih pokreta na platformi nacionalnog šovinizma, radikalizma i ekstremizma...

Devetesetih godina prošlog veka Crkva je, prema Veljoviću, "u jednoj ruci držala krst a u drugoj mitraljez, pozivala se na rodoljublje i patriotizam, dogmama i zabludama manipulisala građanima".

- Jezikom ostrašćenosti, mržnje i isključivosti protiv svih koji se drugačije zovu ili misle propadali su planirani projekti i koštali na stotine hiljada ubijenih, raseljenih i nestalih, ugašenih domova i ognjišta i vekovnog današnjeg zaostajanja - tvrdi Veljović. 

Na današnji skandalozni intervju direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, reagovala je i fejsbuk zajednica.

- Ko bi rek’o da je ovako vrhunski osvrt izneo čovek koji je svojevremeno izjavio da ne bi nikada uhapsio Mila Đukanovića ukoliko bi ovaj, ne daj Bože, počinio neko nedvosmisleno krivično delo - napisao je Slobodan Radović.

Policiji prijavljeno da je u Požarevcu "grupa ljudi pre i posle glasanja odlazila do susedne kuće". Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA