Najnovije

VLADIKA JOANIKIJE PORUČUJE IZ BUDVE: Izvela nas je ljuta nevolja, oni hoće da nas ponize!

– U ono komunističko vreme mnogi su govorili: "E sve je dobro, samo ne valja što komunizam goni Crkvu i sve druge religije". A ovo današnje vreme je slično, ali je mnogo gore. Danas progone i diskriminišu samo Pravoslavnu crkvu i pravoslavnu veru. Kako je sve što je komunizam stvarao propalo, nije ostao kamen na kamenu jer je to bila bezbožna priča, a ovi danas misle da će goneći Crkvu i diskriminišući pravoslavnu veru i srpski narod, napraviti nešto dobro u Crnoj Gori! Ne može se goneći Crkva ništa dobro stvoriti!

Vladika Joanikije (Foto: Jutjub)

Ovo je posle litije Budvi koja se može porediti samo sa kosmičkim zbivanjima, kazao epsikop budimljansko-nikšićki Joanikije besedeći pred svetinjom crkvom Svete Petke.

- Mnogi se pitaju šta je izvelo toliki narod u Crnoj Gori na litije. Izvela nas je ljuta nevolja! Jer naši vlastodršci, Brozovi duhovni potomci, doneli su jedan anticivilizacijski zakon koji diskriminiše SPC i njene eparhije u Crnoj Gori o oduzima prava najbrojnijoj veri u Crnoj Gori sa željom da joj oduzme svetinje, što ne znači da će joj oduzeti samo imanje, niti samo hramove, jer onaj koji hoće da oskrnavi hram i da ga privede drugoj nameri, on hoće da te ponizi kao čoveka, kao narod, kao veru, da ti oduzme pravo na postojanje i na budućnost - kazao je vladika Joanikije.

Verni narod je frenetičnim aplauzima pozdravio svog vladiku, koji je postao simbol ver ei otpora naumima bezumnika, ali i gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića, slobodara koga ni brutalni policijski teror nije mogao da omete u ljubavi prema svojoj Crkvi, za koju je, kako je kazao, spreman da da ne smao fotelju nego i život.

Budvani su salvama aplauza i pokliča nagradili svog sugrađanina policijskog inspektora Vuka Vukovića, koji je posle 18 godina službe u policiji razdužio opremu, znaku i naoružanje uz reči:"Nisam hteo da gledam, kako mi bageri ruše svetinje..."

Litija po tradiciji krenula iz Berana, velika podrška islamske i katoličke vere! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA