Najnovije

PREOKRET KOJI ĆE IZMENITI ISTORIJU: Teheran odustao od podrške Haftaru! Nema sumnje, Zapad će sada pregaziti Libiju!

Brigadni general Hosein Deghan je izrazio spremnost Teherana da pregovara s Rijadom bez ikakvih preduslova i u isto vreme kritikuje politiku američkog predsednika Donalda Trampa u Persijskom zalivu.

Brigadni general Hosein Deghan (Foto: Jutjub)

Vojni savjetnik iranskog vrhovnog vođe Sardar Ajatolah Ali Hamenei, Husein Dehgan, nazvao je primedbe oko podrške Teherana Libijskoj nacionalnoj armiji (LNA) na čelu sa terenskim generalom Kalifom Haftarom “smešnim”.

Govoreći u ponedeljak, Deghan je rekao da Iran podržava Vladu nacionalnog sporazuma (GNA) u Tripoliju, koja je priznata na međunarodnom nivou i pozvao sve strane da potraže političko rešenje sukoba.

Libija je zahvaćena građanskim ratom otkako je njen lider Muamer Gadafi svrgnut i ubijen 2011. Zemlja je podeljena između dva centra moći – izabranog parlamenta na istoku zemlje, podržanog od Haftarove LNA, i GNA podržane od strane UN na zapadu. Obe strane u sukobu optužuju jedna drugu za primanje oružja i vojnika iz inostranstva.

Vojni savjetnik je takođe govorio o predsedniku Trampu, nazivajući ga “zločincem”, i rekao da će Iran reagovati na bilo kakve vojne akcije u Persijskom zalivu, dodajući da Teheran neće razgovarati o svom raketnom programu i regionalnoj politici sa drugima.

DŽihadisti napali najveću rusku bazu u Siriji! Više o tome OVDE!

 

Izvor:  logicno.com/ S. Filipović

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA