Najnovije

ŠIPTARSKI STRUČNJAK TVRDI: Srbija će omogućiti lažnoj državi put ka EU i UN! Time će je priznati kao nezavisnu!

Za potpuno priznanje nezavisnosti okupirane srpske pokrajine od strane Srbije trebaće još mnogo vremena i o tom pitanju odlučivaće na referundumu narod Srbije, ali Srbija će pre toga „defakto“ priznati lažnu državu, izjavio je za Kosovo Onlajn direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa u Prištini Fatmir Šeholi.

Direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa u Prištini Fatmir Šeholi (Foto: Jutjub)

Srbija će „defakto“ priznati lažnu državu. To znači da Srbija neće biti prepreka toj terorističkoj tvorevini kod zemalja koje nisu priznale nezavisnost. Takozvano Kosovo će postati deo Ujeninjenih nacija kao i deo međunarodnih organizacija, Uneska ili Interpola, i to je neki način „defakto“ priznanje, dok će za „dejure“ priznanje Srbija morati iz svog Ustava da izbaci deo o Kosovu i Metohiji i zvanično prizna nezavisnost. Smatram da trenutno u ovom obliku o kome sada pričamo uz posredovanje SAD i EU, Srbija nije još uvek spremna na takvu odluku – rekao je Šeholi.

On odbacuje mogućnost razmene teritorija ili podele Kosova i Metohije.

– Srbi će dobiti Zajednicu srpskih opština. Deset opština sa srpskom većinom odlučivaće o nekim stvarima veoma važnim za Srbe i ono što želim da apostrofiram je da neće biti više podele na Srbe severno i južno od Ibra. Svi oni biće u jednom sistemu uz veliku podršku (takozvane) Vlade Kosova u ostvarivanju svojih prava unutar (tzv.) kosovskog Ustava. Sve će to pratiti velike inostrane investicije namenjene Zajednici srpskih opština i (tzv.) Vladi Kosova na bržem putu ka Evropskoj uniji – smatra Šeholi.

Šeholi dodaje da će lažna država od svega ovoga dobiti „šargarepu“, a to je vizna liberalizacija koja će veoma brzo obradovati građane takozvanog Kosova jer će imati mogućnost da bez viza putuju u Evropu.

Kada ruski tenkovi stižu u Srbiju, saznajte OVDE!

 

 

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA