Najnovije

GENERAL LAZAREVIĆ O OPTUŽNICI PROTIV TAČIJA I VESELJIJA: Srbi im nikada neće oprostiti te zločine!

Specijalno tužilaštvo u Hagu za zločine počinjene na Kosovu podnelo je danas optužnicu protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i  bivšeg predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine, što penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević ocenjuje kao dobar znak iz Haga.

Vladimir Lazarević (Foto: Jutjub)

- Sa tom vešću se kasni 15-20 godina, ali bolje ikada nego nikada! Oni su zločine činili i pre rata, MUP je imalo elemente za njihovo hapšenje. Radi se o kriminalcima koji su pre rata i dolaska KFOR-a činili zločine. Ali što se kaže, bolje ikad nego nikad, bitno je da je pravda dostupna - ocenio je Lazarević.

Kako je dodao, treba im suditi u skladu sa pravom i pravdom.

- U Hagu ne primenjuju zvanično međunarno pravo, nego imaju neki svoj pravilnik koji sami donose, menjaju i sprovode po svom nahođenju - naveo je general uz ocenu da je to sprovođenje selektivne pravde, uvek na štetu Srbije.

- Ovo je pozitivan korak, daj bože da je to tako. Bolje danas nego nikada. Žrtve ne opraštaju. Srbi im nikada neće oprostiti te zločine. Ti zločinci su bili u samom vrhu terorističke paravojske - izričit je Lazarević.

Podignuta optužnica protiv Hašima Tačija! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA