Najnovije

NEVOLJA NIKADA NE DOLAZI SAMA! Trampu preti i knjiga rođake Meri: "Kako je moja porodica stvorila najopasniju osobu na svetu"

Američki predsednik Donal Tramp je u Arizoni obećao da će „najvažnije nacionalne spomenike“ zaštititi od demonstranata i izazivača nereda.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Na ovaj način je odreagovao na rušenje spomenika južnjačkim generalima i liderima iz vremena građanskog rata i pokušaj demonstranata da sruše spomenik sedmom predsedniku zemlje Endrju DŽeksonu koji se nalazi u glavnom gradu blizu Bele kuće.

“Iskreno, mislim da oni čak i ne znaju koga bi da sruše… To nisu demonstranti. To su podstrekači... Spomenici od nacionalnog značaja, kao i najvažnije zgrade, prvenstveno u glavnom gradu SAD, biće pouzdano zaštićene“, rekao je on.

Nekoliko sati ranije je rekao da je naredio da se uhapse „svi koji pokušaju izvrše akt vandalizma nad spomenicima i statuama“.

Ovo ga je ponovo sukobilo sa Tviterom. Administracija te socijalne mreže označila je najnoviji tvit predsednika SAD kao „kršenje pravila o društvenim medijima“ i „uvredljivo ponašanje  sa pretnjom određenoj grupi“.

Tramp je napisao da u Vašingtonu neće postojati „autonomne zone“ pod kontrolom demonstranata i upozorio: „Ako pokušaju, dočekaće ih ozbiljno“.

Međutim, ovo je manji deo trenutnih problema predsednika SAD. Mnogo ih više ima sa knjigom svog bivšeg pomoćnika za nacionalnu bezb3ednost DŽona Boltona koja se pojavila u prodaji.

Bolton u knjizi, pored ostalog, tvrdi zahtevao od američkih zvaničnika da budu blaži u kritikovanju Rusije, što je izazivalo nezadovoljstvo i u vrhu Republikanske partije.

Bolton za svog bivšeg šefa tvrdi da je neprofesionalna neznalica koju samo interesuje da (u novembru) osvoji drugi mandat šefa države. Navodi da ga je Tramp pitao jednom prilikom da li je Finska u sastavu Rusije, a takođe – da nije bio siguran ni da li je Velika Britanija nuklearna sila.

Bolton piše i da nije želeo da ostavi šefa nasamo sa Vladimirom Putinom jer je superioran u odnosu na Trampa.

Za ilustraciju „Trampovog odnosa prema Rusiji“, naveo je da je predsednik SAD - nakon što je saznao za sankcije protiv Moskve zbog trovanja u Solsberiju Sergeja Skripalja i njegove kćerke čak razmišljao o njihovom opozivanju.

Prema Boltonovim rečima, gotovo sve spoljnopolitičke odluke Tramp je donosio vodeći računa o svojim izbornim šansama.

Tramp je Boltona već nazvao „dosadnom budalom koja je samo želela da započne rat“.

Američki državni sekretar Majk Pompeo otišao je još dalje i nazvao ga izdajnikom i uporedio sa bivšom agentom CIA i Agencije za nacionalnu bezbednost Edvardom Snoudenom.

U Sjedinjenim Državama je neka vrsta tradicije da se uoči svakih predsedničkih izbora objavljuju knjige koje kompromituju aktuelnog predsednika ili njegove rivale.

“Da je Bolton zaista iskren, on bi svojoj knjizi dao tačniji naslov „Soba u kojoj se to događalo dok sam ja samo stajao i posmatrao“, ocenjuju američki mediji.

Međutim, Bolton je već profitirao. Od izdavača knjige dobio je dva miliona dolara avansa, a ukupna zarada – sa plaćenim intervjuima, reklamnim turnejama i predavanjima biće znatno veća.

A on nije jedini Trampov problem.

U julu treba da izađe iz štampe i knjiga njegove rođake Meri Tramp. Pod naslovom koji sve „Kako je moja porodica stvorila najopasniju osobu na svetu“.

Pročitajte OVDE šta je Vladimir Putin rekao na Paradi pobede.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA