Najnovije

MITROPOLIT AMFILOHIJE UPOZORAVA: Događaji u Budvi najsramnije što se događalo u Crnoj Gori, hramovi ugroženiji nego ikad u istoriji!

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je večeras u Tivtu da su poslednji incidenti i neredi oko preuzimanja vlasti u Tivtu nešto najsramnije događalo u Crnoj Gori.

Mitropolit Amfilohije (Foto: Jutjub)

On je rekao da je blagodaran opoziciji koja se borila protiv usvajanja "antievropskog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi veroispovesti", ali i zato što je prihvatila njegov poziv da ne politizuje litije.

- Ako vlast hoće da i na izborima nešto uradi, mnogo im je pametnije da diskriminatorski  Zakon o slobodi veroispovesti odmah sada ukine - poručio je Amfilohije tokom besede posle večerašnje litije u Tivtu.

Kako je dodao, bez obzira ko vladao ovim krajevima, bez obzira na sve te okupatore, nikad ovaj narod Boke nije morao da peva i kliče ovo "ne damo svetinje" što danas mora.

- Nikada naši hramovi nisu bili ugroženi kao sada - podvukao je mitropolit Amfilohije, obraćajući se vernicima koji su se nakon litije okupili pred crkvom Svetog Save.

- Nijedan okupator nije progonio sveštenike kao što oni danas rade, bezumno hoće da otimaju crkve a to nije radila dosad nijedna vlast - kazao je Amfilohije.

Ocenio je da su tvrdnje Đukanovića da SPC ugrožava Crnu Goru  "bezumne" i upozorio da on danas protiv sopstvenog naroda primenjuje političku represiju poput one koju je stari režim 1989. primenjivao protiv njega.

Skupština Republike Srpske usvojila Deklaraciju o zaštiti prava SPC! Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA