Najnovije

ŠIPTARSKO LICEMERJE NA DELU: Rama optužnicu za Tačija tumači kao udar na Albaniju!

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je objavljivanje optužnice za ratne zločine protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija uticala na sve, te da nisu okaljana samo dva pomenuta imena i tzv. OVK, već i svi Albanci.

Edi Rama (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, upravo to što se kaže da se sumnja da su počinili zločine, pretvara taj tekst u "gromove" koji udaraju daleko više od dva imena, prolamajući se svetom, kako kaže, brzinom svetlosti, kojom se kaljaju, ne samo Tači ili Veselji, ne samo OVK, već i samo tzv. Kosovo i svi Albanci.

Rama je rekao da zamišlja da bi neko, u bilo kojem delu sveta, ko nema nikakvu opštu predstavu o istorijskoj nepravdi i tragediji našeg naroda na Kosovu, čitajući sinoćni tekst nesumnjivo stvorio sliku o jednoj "državi", u sred Evrope, gde je, zahvaljujući strašnim zločinima protiv čovečnosti instaliran jedan kriminalni režim.

Rama je na konferenciji za medije, govorio o dešavanjima na KiM povodom jučerašnje objave Specijalnog tužilaštva da je protiv Tačija i Veselija podnelo optužnice Specijalnom sudu.

- Svi smo bili dirnuti kad smo pričitali. Osnivači OVK su osumnjičeni za niz zločina, orkestrirana ubistva, otmice, nestanak, progon i mučenje nevinih i bespomoćnih ljudi, koji izazivaju i najudaljenije granice mašte - rekao je albanski premijer.

Šta se krije iza optužnice protiv Tačija? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA