Najnovije

DJB NA TRAGU IZBORNE PLJAČKE! RADULOVIĆ OTKRIO: Procenti su unapred dodeljeni, pa posle peglani – prebrojaćemo svaki džak! (VIDEO)

Nosilac liste „Suverenisti“ Saša Radulović objavio je danas rezultate uvida u birački materijal koji su juče obavili poslanici Dosta je bilo u Republičkoj izbornoj komisiji, prema kojima su u svakom od četiri nasumično proverena biračka mesta otkrivene nepravilnosti koje su dokaz izborne krađe. On je u Skupštini Srbije, praćen poslanicima DJB Vojinom Biljićem i Brankom Stamenković, i potpredsednicom stranke Hanom Adrović, izneo podatke o neslaganju izveštaja biračke komisije i pravog stanja u džakovima sa listićima. 

Saša Radulović i DJB (Foto: Jutjub)

- Uložili smo 2.700 prigovora birača, što je RIK bez provere odbio. Ono što je u zapisnicama, na osnovu kojih RIK proglašava rezultate, ne odgovara sadržaju džakova. Na sva četiri biračka mesta smo pronašli nepravilnosti i napravljena je službena beleška. Dvadesetak zaposlenih u RIK-u uopšte nisu hteli da pregledaju materijal, niko nije hteo da broji sa nama. Rekli su nam `to nas ne interesuje`. Bitan im je samo falsifikovan izveštaj – rekao je Radulović. 

On je izneo da je način na koji su „peglali glasanje“ bio je takav da su „procenti bili već dodeljeni za sve liste, a onda je broj za SNS peglan“. 

- Na izbornom mestu 14 na Čukarici, 2.000 glasačkih listića su dobili, piše da je neiskorišćeno 1627. A kad smo prebrojavali, 773 je praznih, a ostalih 854 nedostaju u džaku. Neko ih je izvadio i predao nekom drugom. RIK nam je za ovo mesto odbio prigovor – istakao je Radulović. 

On je naveo da je na njegovom biračkom mestu broj 40 na Čukarici birački odbor dobio 1.746 listića, a u džaku ih je bilo 1.765, odnosno 19 više od onoga što je fizički dobijeno od RIK-a. I ovaj prigovor RIK je odbio bez provere, a Radulović zaključuje da je i ovde očigledno nameštanje. 

- U selu Šišince kod Leskovca, na biračkom mestu 76, za Suvereniste je bilo nula glasova na zapisniku, a našli smo 12 glasova za Suvereniste, stavljenih u kovertu za Velju Ilića. To je preko 3,7 posto. Četvrto, izborno mesto broj 12 u Trsteniku, samo su šarali izveštaj, ništa se ne slaže sa džakom. Upisano je 72 glasova za radikale, a ima 7, za Šapića 22, a ima 15, Mađarima 11, a nema nijedan. Naši glasovi nisu ni prebrojani – naglasio je lider DJB. 

On je naveo da je pokret očekivao krađu na ovim izborima, jer se oni kradu 30 godina.

- Na svakim izborima vlast krade 5-10 posto glasova. Imate falsifikovane zapisnike, bugarske vozove, pritisak na zaposlene u javnom sektoru, kupovinu glasova. Pitate nas zašto smo onda učestovali? Pa, ako je tako, onda ne treba ni na jednim izborima da učestvujemo – kazao je Radulović. 

Lider DJB je uputio građane da pogledaju zapisnike na sajtu RIK i da se jave ako uoče neka neslaganja. 

-  Možete da vidite sve zapisnike, jer smo se 2016. godine izborili da zapisnici budu objavljivani javno. Da nismo, građani ne bi mogli da vide razmere krađe. Međutim, imamo pravno nasilje, ne žele da provere ništa što vi kažete, jedini način borbe je da nastavimo da raskrinkavamo krađu – poručio je Radulović. 

On je uputio pitanje strankama koje su bojkotovale ove izbore, zašto najavljuju da će izaći na naredne. 

- Pitamo - za koge ste odradili posao? Bojim se da je cela ova igranka trebalo da dovede do ovoga.  Time što štitite dostojanstvo, ne izlazite na izbore, jedan čovek je dobio dvotrećinsku većinu, mogućnost da menja ustav. Da smo izašli svi, ovo se ovako ne bi desilo. Ne bi moglo da to urade u ovim razmerama. Na osnovu ovoga bi mogli da pravimo demonstracije, proteste – primetio je Radulović. 

On smatra da bi vlast htela da se građani pomire i kažu „šta mi možemo, izbori su pokradeni, oni sve imaju, svu vlast, sve institucije i da dignemo ruke“, te konstatuje da bojkot ide na ruku takvom stavu.  

- Umesto da gledamo da apstinente vratimo u politiku, mi smo dodali ogroman broj apstinenata, i o ovom treba da dobro razmislimo – upozorio je on.

O narednim koracima rekao je da će DJB tražiti brojanje svih džakova, jer na to ima pravo. 

- To je naše zakonsko pravo. Mi ćemo prebrojati svaki džak. Idemo na Upravni sud da tražimo zaštitu. Ne očekujemo ništa, ali ostaće zapisano i svi ti ljudi će jednog dana odgovarati – zapretio je Radulović.

Vučić nije dobio dva miliona glasova! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA