Najnovije

ČESTITKA POVODOM VIDOVDANA: Dodik poručio da je srpska vojska uvek bila na strani pravde, mira i slobode!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je komandantu Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske i ovog puka, naglasivši da je srpska vojska uvek bila na strani pravde, mira i slobode.

Milorad Dodik (Foto: predsednik.rs)

Dodik je naglasio da je Vojska Republike Srpske osnovana da bi se zaštitio srpski narod, a svojom hrabrošću i odvažnošću ponosno je čuvala Republiku Srpsku i njenu terotoriju.

On je podsetio je da je "Treći pešadijski (Republika Srpska) puk nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, koja je garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima", piše Srna.

-Vidovdan je datum kada se prisećamo svih stradalnika za slobodu srpskog naroda, a posebno naših hrabrih heroja koji su dali svoje živote u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu za slobodu koju dana svi mi uživamo - istakao je Dodik.

On je poručio da je moralna obaveza i dužnost svih sadašnjih, ali i budućih generacija da čuvaju uspomenu na Vojsku Republike Srpske i da sa ogromnim poštovanjem i večnom zahvalnošću čuvaju sećanje na njihovu žrtvu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

U Zagrebu postavljaju spomen ploču ruskim vojnicima! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA