Najnovije

GRENELU PREKIPELO PA NAJAVIO OSTAVKU: Amerika će se povući iz pregovora Srbije i lažne države!

Optužnica Specijalnog tužilaštva protiv predsednika okupirane srpske pokrajine Hašima Tačija za ratne zločine prouzrokovala je otkazivanje sastanka u Vašingtonu.

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

Datum novog sastanka biće određen vrlo brzo, međutim prepreke koje izazivaju odlaganja u povratku strana za pregovarački sto mogu rezultirati ostavkom Ričarda Grenela sa njegove dužnosti izaslanika za dijalog između Srbije i okupirane srpske pokrajine, prenosi Gazeta Ekspres.

Podseća se da je to Grenel najavio u januaru u Beogradu, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je rekao da će se ako se lažna država i Srbija ne budu kretali ka sporazumu, SAD povući.

– Kada govorimo o tome da li je to fer ili ne, nije do mene da kažem. Na meni je da dve strane dovedem za sto, a na stranama je da odluče. Strane moraju da mi kažu šta misle i šta žele. Ja težim boljoj budućnosti građana takozvanog Kosova i Srbije. Moramo učiniti sve da prevaziđemo ono što svi vide kao sukob. Ako se dve strane ne pomere i ne postignu sporazum, povući ćemo se – rekao je Grenel u januaru tokom posete Beogradu.

Posle otkazivanja sastanka 27. juna, premijer Avdulah Hoti se iz Brisela vratio na Kosovo i Metohiju i najavio da će novi datum sastanka u Vašingtonu biti određen vrlo brzo. Hoti je jasno stavio do znanja da će tamo putovati jer mu takozvani Ustav garantuje zastupanje u procesu dijaloga.

Očekuje da će datum samita u Parizu, koji će organizovati predsednik Francuske i Emanuel Makron i kancelarka Nemačke Angela Merkel biti uskoro objavljen, navodi se u tekstu.

Da li je došlo do preokreta u pregovorima Srbije i EU saznajte OVDE!

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA