Najnovije

RUSKI LOVCI BUDUĆNOSTI PONOVO NAD SIRIJOM: Avioni Su-57 primenili novu taktiku u borbenim uslovima!

Rusko vazduhoplovstvo je poslalo lovce pete generacije Su-57 u Siriju radi učestvovanja u borbenim operacijama protiv terorista, kao i vojnih vežbi koordinacije sa drugim rodovima ruske armije.

Su 57 (Foto: RIA)

Ove informacije delimično je potvrdila i ruska agencija TASS, koja je prenela tekst o akciji aviona Su-57 i Su-35 koji su delovali kao "jato" u stvarnim borbenim uslovima, što je moguće samo na teritoriji Sirijske Arapske Republike.

- Eksperiment je izveden u stvarnim borbenim uslovima, grupa boraca Su-35 je formirala "jato", dok je ulogu komandno-štabnog aviona obavljao Su-57 - rekao je jedan od sagovornika agencije.

Drugi izvor je potvrdio za rusku agenciju da su obavljeni testovi, i objasnio da se u borbenom rasporedu, koji piloti nazivaju "jato" ili "roj", informacije razmenjuju između pilota u realnom vremenu. Sistem za kontrolu informacija svake letelice automatski obrađuje podatke iz sopstvenih senzora, kao i iz senzora drugih aviona.

Izvori su objasnili da upotreba "jata" koja deluje u jednom informacijskom prostoru značajno povećava efikasnost borbenih misija. Izvori nisu imenovali datum i mesto eksperimenta.

Treba napomenuti da Ministarstvo odbrane Ruske Federacije još nije potvrdilo upotrebu lovaca Su-57 u Siriji, iako je poznato da su se ranije ti borbeni avioni više puta pojavljivali na nebu iznad ove arapske države.

Ispovest vojnika koji je udaljen iz Vojske CG zato što je Srbin pročitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA