Najnovije

ROK ISTEKAO U PODNE! Suverenisti prelomili: Od nas neće napraviti budale da ostanemo van igre!

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da taj pokret izlazi na izbore 21. juna.

Saša Radulović (Foto: Jutjub)

"Danas u podne održali smo sednicu Glavnog odbora i doneli odluku da izlađemo na izbore", rekao je Radulović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je istakao da je rok koji su dali opoziciji da se vrati na originalni dogovor o bojkotu izbora istekao danas u podne.

Radulović je kazao da su svesni da izbori nisu ni fer, ni pošteni i da će se na njima krasti.

Naveo je da je "bojkot sam po sebi sredstvo, alat, koji može da da rezultat samo ako bojkotuje cela opozicija, inače je besmislen čin očajnih ljudi".

Radulović je rekao da su pre pola godine sa Savezom za Srbiju i Pokretom slobodnih građana imali dogovor da bojkotuju izbore, ali nakon toga je polako počeo da se "krnji bojkot", i neki od njih su odlučili da izađu na izbore na različitim nivoima.

"Dosta je bilo je pre četiri sedmice kazao da nećemo nasesti na ovu igranku, da ćemo prikupiti potpise i sačekati da vidimo da li će opozicija da se drži onoga što smo dogovorili. Očigledno do toga nije došlo. Od nas neće napraviti budale da ostanemo van igre", poručio je Radulović.

On je rekao da je "za DJB medijski mrak potpun" i da nigde ne mogu da se vide i čuju u medijima, dodavši da je "očigledno da u Srbiji za suvereniste nema prostora ni u jednom mediju".

Radulović je kazao da je za DJB izlazak na izbore pitanje političkog opstanka zato što ako ne budu poslanici u Skupštini Srbije "neće imati kanal da se obrate građanima".

Prema njegovim rečima, na izbore izlaze da bi u Skupštini Srbije branili interese građana.

"Ako ne ostanemo u ovoj političkoj areni, ako nemamo prostor da se obraćamo građanima, politička opcija suverenista će nestati sa političke scene. To ne možemo da dozvolimo", istakao je Radulović.

On je rekao da je borba DJB maraton i da će ga oni trčati dok ne postignu cilj, a taj cilj je pobeda i promena Srbije.

Radulović je rekao da je, kada je u pitanju prikupljanje potpisa građana za izlazak na izbore, najveći problem opstrukcija vlasti, jer moraju da se zakazuju notari, overitelji, a nema dovoljno resursa da pokriju sve potrebe.

Naveo je da je DJB do sada sakupio potpise za izlazak na republičke izbore i još osam lokalnih lista, dok je Pokrajinska lista pod velikim znakom pitanja.

Pročitajte OVDE šta je Boško Obradović rekao u Skupštini Srbije.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA