Najnovije

U ZATVOR IDE ILI IGOR JURIĆ, ILI POLITIČAR PEDOFIL! Advokat: Tužilaštvu mora da preda dokaz!

Igor Jurić će u narednih nekoliko dana morati u tužilaštvu da saopšti ime političara kog je optužio da je pedofil i preda dokaze i saznanja o tom teškom krivičnom delu, pošto je Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je formiralo predmet i da će saslušati osnivača fondacije "Tijana Jurić".

Igor Jurić (Foto: Helm Kast)

Jurić je prvi put u martu gostujući u TV emisiji rekao da ima informacije "da jedan političar poznat javnosti seksualno zlostavlja decu". Kako ni posle tri meseca državne organe nije obavestio o svojim tvrdnjama, niti im je dostavio dokaze, tužilaštvo je odlučilo da samo pokrene postupak.

Pod lupom

Na saslušanju, kako objašnjava advokat Nebojša Milosavljević, Jurić će konačno morati da progovori.

- On će u tužilaštvu biti ispitan o svim saznanjima, dokazima, indicijama kojima raspolaže, a to znači da će morati da saopšti i ime osobe koju je pominjao u javnosti. Tek nakon što državne organe upozna s onim što je prikupio ili zna, tužilaštvo će odlučiti o tome da li ima elemenata da se postupak pokrene. Ukoliko dokaza bude, tužilaštvo će dati nalog policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja - kaže Milosavljević i objašnjava da bi rad policije na slučaju mogao da podrazumeva i hapšenje političara, ukoliko je Jurić govorio istinu.

Međutim, ukoliko osnivač Fondacije, koja nosi ime po njegovoj ubijenoj ćerki, odbije da kaže ime osumnjičenog ili ne dostavi dokaze, i on sam može da se nađe pod lupom zakona.

- On sada podleže krivičnoj odgovornosti i u slučaju da odbije da saznanja dostavi tužilaštvu ili se ispostavi da ih zapravo i nema, mogao bi da odgovara za lažno prijavljivanje i uznemirenje javnosti - objašnjava advokat.

Igor Jurić je gostujući u TV emisiji 9. marta izjavio da "ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji koji orgijaju sa decom".

- Među njima je jedan ozbiljan političar, koji je poznat na nacionalnom nivou. On će učestvovati u kampanji u predstojećim izborima i građanima svog grada obećavati bolji život - rekao je tada i tvrdio da ima "fotografije s kamera, ali da to nije dovoljno da čovek bude osuđen".

Želeo da podstakne

O tome koliko je ova izjava uzburkala javnost govori i to da se već tri meseca nameće pitanje koji su bili Jurićevi motivi da javno prozove političara.

- Imao sam najbolju nameru, ali priznajem da sam tada pogrešio jer sam verovao nekim ljudima, koji su iskoristili priču. Želeo sam da podstaknem policiju i tužilaštvo, ali i porodicu žrtve da svedoči - rekao je Jurić u nedelju gostujući na televiziji, nakon čega se javnost još više uzburkala. Dan nakon tog gostovanja u jednim novinama osvanula je Jurićeva izjava "da je političar pedofil izvan vlasti", međutim, on je na svom Tviteru napisao "da to nije njegova izjava".

Šteti se ugledu

Poslednjih dana se na društvenim mrežama pojavljuju imena nekoliko političara za koje građani smatraju da bi mogli biti osoba o kojoj je Jurić govorio.

- Ozbiljne optužbe treba iznositi samo kada postoje čvrsti dokazi za to, jer se na taj način ugrožava nečiji ugled. Pedofilija je prestup koji je opasan po život deteta, ali i svaka priča o tome da je neko pedofil šteti profesiji kojoj taj čovek pripada. Štetite čak i ako samo bezlično kažete da je ta osoba u politici - rekao je ranije kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Pročitajte OVDE   koga su to napali ispred policijske stanice.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA