Najnovije

ČESI PROVOCIRAJU PUTINA: Dvoje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Pragu proglašeni za persone non grata! Moskva sprema brutalan odgovor!

Češka vlada proglasila je dvoje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Pragu za persone non grata.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Premijer Andrej Babiš saopštio je tu odluku vlade danas na konferenciji za novinare, dodajući da je to povezano sa slučajem ruskog diplomate koji je uneo otrov ricin u zemlju.

“Mi smo suverena zemlja i takvi potezi su za nas neprihavtljivi. U takvoj situaciji doneli smo odluku da dva saradnika ambasade Rusije budu proglašena nepoželjnim“, rekao je Babiš.

U češkom časopisu „Respekt“ je sredinom maja objavljena istraga o ruskom državljaninu koji je, navodno, stigao u Češku sa smrtonosnim otrovom s ciljem da otruje tri lokalna političara u Pragu, koji su umešani u uklanjanje spomenika sovjetskom maršalu Ivanu Konjevu.

Prema navodima časopisa, gradonačelnik Praga i načelnik jednog od okruga grada dobili su zaštitu zbog izveštaja o pretnji trovanjem.

S tim u vezi, internet izdanje medija Seznam objavilo je razgovor svog novinara s Andrejem K., koji je predstavljen kao rukovodilac ruske agencije u Pragu sa diplomatskim statusom. Mediji su ga označili kao osobu koja je navodno u aprilu donela otrov ricin.

Češka televizija je objavila da je diplomata koji je navodno umešan u ovu situaciju upravo rukovodilac predstavništva „Rossotrudničestva“ Andrej Končakov.

Pročitajte OVDE kako je Putin odbio Trampa.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA