Najnovije

DARIJA SAOPŠTILA NAJNOVIJE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA: Nema ograničenja za okupljanja na otvorenom iako raste broj novozaraženih!

"Krizni štab doneo je odluku da više nema ograničenja broja ljudi kada je u pitanju okupljanje na otvorenom prostoru", rekla je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević (Foto: Jutjub)

Ona je naglasila da na otvorenom prostoru mora da se primenjuje preventivna mera fizičke distance – udaljenost minimum od jednog metra.

"Što se tiče zatvorenog prostora maksimalan broj biće 500 osoba, umesto 100 koliko je bilo dozvoljeno", rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Na sednici Kriznog štaba prošle sedmice već su donete određene mere popuštanja tokom epidemije.

Maske obavezne samo u javnom prevozu

“Krizni štab doneo je danas preporuku da nošenje lične zaštitne opreme, maski i rukavica, ubuduće bude obavezno samo u javnom prevozu”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je naglasila da je to preporuka o kojoj će Vlada Srbije odlučivati na sledećoj sednici.

"Preporuka je da lične mere zaštite koriste osobe starije od 65 i oni koji imaju hronična oboljenja i deficijentna stanja, gde se značajno povećava verovatnoća komplikacije ukoliko dođe do infekcije", rekla je Kisić.

Raste broj novozaraženih

U Republici Srbiji je do 15 časova 5. juna 2020. godine registrovan ukupno 11.667 potvrđen slučaj KOVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 4.795 osobe od kojih je 96 pozitivno.

Hospitalizovano je 390 osoba, dok je na respiratoru trenutno 12 pacijenata. Nažalost, preminula je jedna osoba od posledica koronavirusa.

Pročitajte OVDE šta je o izborima rekao novinar Srđan Škoro.

Izvor: Tanjug/RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA