Najnovije

NAJAVA KONAČNOG OBRAČUNA U LIBIJI! Erdogan i šef vlade u Tripoliju: Gonićemo Haftara do smrti!

Šef libijske vlade koju priznaju UN Fajez al Saradž, rekao je danas tokom posete Ankari da je "rešen" da povrati kontrolu nad celom Libijom. On je to izjavio posle niza pobeda nad snagama svog rivala koji drži istok zemlje, komandanta Kalife Haftara.

Saradž i Erdogan (Foto: tccb.gov.tr)

- Naša borba se nastavlja i rešeni smo da pobedimo neprijatelja, uspostavimo državnu kontrolu nad celom našom zemljom i uništimo sve koji ugrožavaju izgradnju gradjanske, demokratske i moderne države - rekao je Saradž posle susreta sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, koji mu pruža podršku.

Sastanak Erdogana i Saradža održava se neposredno posle objave Saradžove Vlade nacionalnog jedinstva, čije sedište je u Tripoliju, da su ceo Tripoli i njegova okolina vraćeni pod kontrolu njihovih snaga, što je veliki poraz za Haftarove snage.

Haftarove snage nedavno su izgubile nekoliko strateških tačaka u zapadnoj Libiji.

Iako su UN objavile u sredu da će se nastaviti pregovori između libijskih zaraćenih snaga, Saradž je ukazao da odbija da sedne za pregovarački sto sa "ratnim zločincem (Haftarom) zato što on nikad nije partner u političkom procesu". Pregovori dve strane u prekidu su više od tri meseca.

Erdogan je osudio zemlje koje podržavaju komandanta Haftara ali ih nije imenovao. Haftara podržavaju Rusija, Francuska, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Turci gube rat u Libiji, mediji uporno krive Srbiju i Rusiju čiji piloti navodno urnišu Erdoganovu vojsku! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA