Najnovije

ŠIPTAR POTPUNO POGUBIO KONCE! TAČI OPET BULAZNI: Neće biti razmene teritorija! Moja ideja je pripajanje, a na kraju će nas i Srbija priznati

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači rekao je da neće biti razmene teritorija, već samo, kako je naveo, istorijskog unapređenja bez narušavanja teritorijalnog integriteta tzv. Kosova.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

"Srbija će Kosovo priznati kao nezavisnu i suverenu državu, poštujući trenutni teritorijalni integritet tzv. Republike Kosovo”, rekao je Tači.

Naglasio je da je optimista “da će se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripojiti tzv. Kosovu bez zadiranja u teritoriju, jer je to istorijsko pravo i ovo bi bilo samo istorijsko unapređenje"

"Ništa nas ne košta da ovo pitanje iznesemo, pokrenućemo ga bez ustručavanja i bez straha", poručio je Tači.

Na pitanje da li je moguća razmena teritorija, Tači je odgovorio da "neće biti trgovine, neće biti ni razmene."

"Moja ideja je bila da napravim korekciju da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje teritoriji tzv. Republike Kosovo, jer Srbija nema interesovanje za te građane”, zaključio je Hašim Tači.

Tači: Kurti me nije slušao

Hašim Tači je izjavio da su odnosi koje je bivši premijer Aljbin Kurti stvorio sa Albanijom i SAD doveli do obaranja njegove vlade.

Tači  je rekao da je na sastancima davao savete Kurtiju ali ga ovaj nije slušao.

“Na sastancima sa njim pokušao sam da ga savetujem. Da je poslušao te savete i danas bi sedeo u kabinetu premijera“, rekao je Tači.

On je istakao da je bivšem premijeru ponudio saradnju za šta su, kako je naveo, postojale izvanredne mogućnosti.

"NJega niko nije otpustio. Sam je pao zahvaljujući sopstvenim greškama. Ne bih želeo da personalizujem razgovor o bivšem premijeru. Kada sam bio politički lider suočio sam se s njim u političkim bitkama. I sve je spektakularno izgubio“, rekao je Tači.

On je istakao da je postojala loša komunikacija bivšeg premijera sa Vašingtonom, nepoverenje u SAD i pogrešno predstavljene istine.

Pročitajte OVDE ko stoji iza novog premijera vlade u Prištini.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA