Najnovije

SRBOMRZAC MILO POHVALIO SVOJE PRIJATELJE: Odnosi sa Hrvatskom otvoreni i sa puno razumevanja!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Podgorici sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom i tom prilikom sagovornici su potvrdili važnost daljeg snaženja zajedništva i bliskosti dve zemlje i naroda, uključujući i, kako se navodi, kroz zajedničko istorijsko nasleđe koje dele i koje tome može jako doprinositi.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

Đukanović je rekao da je poseta šefa hrvatske diplomatije nastavak kontinuiranog dijaloga dve zemlje i intenzivne pažnje Hrvatske, koja predsedava EU, regionu Zapadnog Balkana.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu iz Kabineta Đukanovića se navodi da je crnogorski predsednik zahvalio na posvećenosti Hrvatske na evropskoj perspektivi, i pozdravio dobre učinke predsedavanja u izuzetno teškim uslovima pandemije.

Naglasio je takođe da je hrvatsko zalaganje za region bilo ne samo u duhu dokazanog dobrosusedstva i prijateljstva, već i u interesu EU.

Nema mira, stabilnosti i napretka regiona bez integracije u Evropsku uniju. Crna Gora ima nepokolebljivu viziju da odigra ulogu dobrog primera i bude promoter evropskih vjednosti u regionu, uz još veću odlučnost i posvećenost reformama, rekao je Đukanović.

Predsednik je izrazio puno zadovoljstvo odnosima dve zemlje, koji su, kako je rekao, uzorni, bez problema i sa punom otvorenošću i razumevanjem u davanju odgovora na sva pitanja od obostranog interesa.

Ocenio je da je saradnja Crne Gore i Hrvatske na svakom planu doprinos stabilnosti i boljoj budućnosti regiona koji delimo.

Posebno je, dodaje se, istakao izuzetno dobre saradnje i doprinos Hrvatske nacionalne zajednice uzornoj multietničkoj harmoniji u Crnoj Gori.

Đukanović je, dodaje se, zahvalio za podršku Hrvatske i u izazovnim uslovima borbe sa korona virusom.

Predsednik je istakao važnost da Evropska unija kroz najavljeni ekonomsko-investicioni plan obezbedi podršku koja je kapitalno važna za oporavak od teških posledica pandemije, i doprinese infrastrukturnom približavanju regiona i Evrope.

Ministar Grlić Radman je preneo pozdrave predsednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića Đukanoviću, i kazao da je poseta Crnoj Gori, kao prva poseta hrvatskih zvaničnika izvan zemlje nakon korone, ne samo simbolička, već poruka snažne podrške Crnoj Gori i njenoj evropskoj perspektivi.

Svaka zemlja mora pokazati da zaslužuje epitet stabilizatora ako želi put u Evropsku uniju, a Crna Gora je dokazala da je na tom putu. Hrvatska je prijatelj Crne Gore u NATO i zagovornik njene evropske ideje, a Hrvatska zajednica u Crnoj Gori dok neguje i čuva svoj hrvatski identitet ostaje lojalna državi Crnoj Gori, nave je Grlić Radman.

Obostrano je, navodi se, naglašen i značaj Crnogorske zajednice u Hrvatskoj za razvoj prijateljskih dobrosusedskih odnosa, kao i doprinos ambasada dve zemlje u tom pravcu.

Okupljeni građani ispred skupštine Srbije najavljuju da ostaju do izbora! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA