Najnovije

MILOV MONTENEGRO I USTAŠE PRODUBLJUJU ODNOSE, SVE NA ŠTETU SRBA: "Ponosni smo na zajedničko istorijsko nasleđe Crne Gore i Hrvatske"!

Na sastanku aktuelnog predsednika Crne Gore i ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, koji se dogodio u petak, Milo Đukanović je izjavio da je zadovoljan intezivnom pažnjom koju Hrvatska poklanja Crnoj Gori na putu ka EU, ali i obostranom diplomatskom saradnjom ove dve zemlje.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik. me/ Pravda)

U saopštenju koje je poslato Tanjugu, Đukanović je podvukao i značaj, kako je rečeno – zajedničkog istorijskog nasleđa Crne Gore i Hrvatske.

„Nema mira, stabilnosti i napretka regiona bez integracije u Evropsku uniju. Crna Gora ima nepokolebljivu viziju da odigra ulogu dobrog primera i bude promoter evropskih vrednosti u regionu, uz još veću odlučnost i posvećenost reformama”, rekao je Đukanović.

S druge strane, šef hrvatske diplomatije je, prenoseći pozdrave premijera Plenkovića, izjavio sledeće:

„Svaka zemlja mora pokazati da zaslužuje epitet stabilizatora ako želi put u Evropsku uniju, a Crna Gora je dokazala da je na tom putu. Hrvatska je prijatelj Crne Gore u NATO i zagovornik njene evropske ideje, a Hrvatska zajednica u Crnoj Gori dok neguje i čuva svoj hrvatski identitet ostaje lojalna državi Crnoj Gori“.

Kako Vučić priprema izdaju Kosova, saznajte OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA