Najnovije

HULIGANI OPET NA DELU: Napadnute prostorije Srpske desnice u Pančevu i Vranju! (VIDEO)

Srpska desnica je saopštila da su napadnute stranačke prostorije u Pančevu i Vranju.

Izlog na prostorijama SD u Pančevu (Foto: Jutjub)

U saopštenju se navodi da su u Pančevu napadnute prostorije Gradskog odbora na čijim izlozima se nalaze slike srpskih heroja Milunke Savić, Flore Sends, Momčila Gavrića.

“Vandalskim činom su slomili staklo na mestu gde se nalazi slika mladog Momčila Gavrića, najmlađeg kaplara Srpske vojske u Prvom svetskom ratu, kome je Austrougarska Vražija divizija ubili oca, majku, tri sestre, četiri brata i babu, a kuću zapalili. Dečaka je srpska vojska slučajno spasila i primila u svoje redove i ako je imao 8 godina samo. Izlog je od lika Gavrića naprsao i oštetio sliku herojine Milunke Savić“, rekao je predsednik GO SD u Pančevu Goran Krstin, dodajući da je policija izvršila uviđaj i da se pregledaju snimci sa kamera koji bi trebalo da pokažu ko je bio izvršitelja napada.

Iz Srpske Desnice ističu da su uvereni da su vandali pripadnici Antife.

“Antifa je predvođena Marinikom Tepić, narodnim poslanikom, koja je poznata preletačica liberalnih stranaka. Ona je je u maju ove godine od poznatog pančevačkog narko dilera, a svog prijatelja Novaka Filipovića, tražila da se iz grada protera novinar Miroslav Mića Milakov. Antifa kao organizacija već uveliko deluje u Srbiji koristeći nasilje, naravno podržata od strane poslanika Tepić-Čobanu, koja je promenila sve (moguće) partije i poslaničke klubove ali uvek ostajala dosledna ekstremizmu Antife. Ista je poznata javnosti kao najveći obožavatelj predsednika Srpske desnice, Miše Vacića, obzirom da se dotična neumorno bavi likom i delom desničarskog lidera”, dodaje se u saopštenju Srpske desnice.

Srpska desnica ističe da je Antifa u Americi već deklarisana kao teroristička organizacija.

“Tražimo od nadležnih organa da reaguju u najkraćem roku i da se diskriminacije srpskih heroja i vrednosti u budućnosti najoštrije sankcioniše, a da se pojedinci poput Marinke Tepić javno proglase za opasne ličnosti i da im se sudi za terorističko i antiustavno delovanje. Ne sme se dozvoliti da se nasilje Antifa ekstremista prelije iz Amerike, na ulice Srbije, kao što je već slučaj sa mnogim gradovima u Evropi. Zahtevamo od države bezbednost, inače ćemo se samoorganizovati kako bi je pružili svim građanima koji žele mir”, zaključuje se u saopštenju.

Napadnute i prostorije u Vranju

U noći između nedelje i ponedeljka nepoznati izvršioci polomili su izlog na prostorijama Srpske desnice, koja se nalazi u samom gradskom jezgru, u Ulici Ive Lole Ribara. Kako kažu iz ove stranke, policija je bila i izvršila uviđaj.

“U jutarnjim satima primećen je slomljen izlog na prostorijama stranke. Građani Vranja zaslužuju odgovornu vlast i ovakve sramne i divljačke napade na prostorije Srpske desnice su za svaku osudu”, izjavila je Sanja Đorđević iz GrO Srpska desnica.

Pročitajte OVDE kako je Srbija modernizovala čuveni tenk M-84.

Izvor: Nacionalist/Vranjskaplustv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA