Najnovije

ISPOVEST ČLANA ISLAMSKE DRŽAVE KOJA JE UZBURKALA SVET: Regrutovali me britanski obaveštajci! U interesu Zapada je sukob u Siriji!

Borac bivše Islamske Države (ID) tvrdio je da ga je britanska obavještajna služba regrutovala za prikupljanje informacija o ruskim vojnim postrojenjima u Siriji, javila je novinska agencija Tass.

Islamska Država (Foto: Jutjub)

U razgovoru sa ruskim novinarima, on je rekao da ga je regrutovao nakon što je odlučio da se vrati u Palmiru.

„Britanci su za to saznali preko posrednika i rekli: Vi ćete raditi kao špijun. Mi ćemo vam pomoći. Idite do Palmire, mi ćemo vam dati novac i telefone i obezbediti vam sve što trebate. Zadatak je fotografisanje važnih lokacija sirijske obaveštajne službe i tamošnje ruske i sirijske vojske. Morao sam te slike poslati preko interneta“, tvrdio je.

Bivši borac ID-a priznao je da se sreo sa britanskim obaveštajcima u oblasti Al-Tanf na sirijskoj granici sa Jordanom, gde je smeštena američka vojna baza.

Izjavio je da je tamo pobegao iz Palmire, ističući da je tada bio u redovima Islamske Države.

Saud je rekao da Britanci ukazuju na njihovu potrebu za informacijama o "važnim ruskim lokacijama u Siriji", posebno o tome kako ih štite, kako bi kasnije bilo moguće izvršiti terorističke operacije protiv njih.

Prema njegovim rečima, Britanci su odredili bivšeg vodiča iz Palmire, koji je poznavao nekoliko jezika, da preuzme vođenje grupe špijunaže. Izjavio je da je radio pre rata, u interesu čišćenja Palmire.

Britanske vlasti nisu komentarisale ove navode borca ID-a.

Amerika gomila trupe blizu zapadne granice Rusije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA