Najnovije

DOK SE RAT OKO PROLAZA U SIRIJI NASTAVLJA RUSI SU URADILI NEŠTO NEVEROVATNO: Putinove snage se zaletele na američka oklopna vozila (VIDEO)

Ruska vojna patrola prodrla je ove sedmice u američki kontrolni punkt na severoistoku Sirije (istočno od Eufrata), dok se rat oko puteva dve svetske sile nastavlja.

Ruska vojna patrola (Foto: Jutjub)

U ponedeljak je izašao video snimak ruske vojne patrole koja je prešla američki kontrolni punkt u Al-Hasakahi, a drugi put ovog meseca obeleženo je da američke snage da pokušaju da blokiraju Ruse na pristupnom putu na severoistoku Sirije.

„Ruski vojni konvoj kretao se severoistočnim delom Sirije, kada je američka vojska pokušala da zaustavi vozila i oklopna vozila ruske vojske, ali Amerikanci su bili iznenađeni kako su ruska vozila prodrla kroz otvoreni američki kontrolni punkt i umalo pogodila američki oklopnjak”, izvestila je Avia.Pro.

Prethodno je Sirijska arapska vojska blokirala dva američka vojna konvoja kod Tal Tamra, što je nagnalo kratko suprotstavljanje dve snage.

Ovi incidenti su postali rasprostranjeni na severoistoku Sirije, posebno nakon što su Sirijska arapska vojska i Sirijske demokratske snage postigle sporazum o vojnoj saradnji na severoistoku Sirije.

Ruski PVO sistem Strela 10 oproban u akciji! Snimak pogledajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA