Najnovije

LONČAR UBEĐEN DA JE NAROD ODGOVORAN ZA LOŠ ZDRAVSTVENI SISTEM: Građani su krivi što satima čekaju preglede!

Da li je moguće da ceo dan i celu noć se vi ponašate kao da korone nema i radite sve suprotno od onoga što mi preporučujemo, ne nosite masku, idete u masu, više vas je u zatvorenom prostoru, ne perete ruke, ne pridržavate se ničega i sve vreme tako radite i onda dođete i kažete da vam je gužva u ambulanti. Ne razumem, šta očekujete? Da ćete vi tako da se ponašate, a ispada kriv zdravstveni sistem koji pada na noge da vam pomogne - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dodavši da podaci od prethodne noći ne ohrabruju.

Zlatibor Lončar (Foto: Jutjub)

Zlatibor Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je u toku poslednjeg dana i noći u Beogradu bilo 3.185 pregleda, a samo na Infektivnoj klinici 318.

- Od toga smo imali negde oko 270 prijema, znači pacijenata koji su morali da budu primljeni što u Beogradu, što u unutrašnjosti - dodao je Lončar.

To nisu uopšte podaci sa kojim možemo da budemo zadovoljni - poručuje ministar i dodaje da oni odražavaju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv koronavirusa.

Kada je reč o kapacitetima u prestoničkim kovid bolnicama, Lončar kaže da posle toliko prijema, samo se čeka da ode jedan pacijent istog momenta se presvlači posteljina i dolazi novi pacijent.

Mi smo prinuđeni već dva dana da pacijente koji su iz Beograda i koji zaslužuju bolničko lečenje šaljemo da leže u Mladenovac ili u Požarevac ili u Smederevo, sada proširujemo te kapacitete na Čačak i Šabac, moramo da se snalazimo da bi svakom pacijentu omogućili adekvatne uslove lečenja - rekao je Lončar.

- Ja se stvarno nadam da su ovo podaci koji će naterati naše građane i koji će sve nas naterati da samo razmislimo u kojoj se situaciji nalazimo i šta je to što moramo da uradimo da bismo izašli iz ove situacije - dodao je Lončar.

Ukazao je da na pregled treba da se ode kada se oseti neki od simptoma - povišena temperatura, kašljanje, bolovi u grudima u grlu.

Vojni sindikat Srbije staje uz narod protiv Vučića i Vulina! Više o tome OVDE!

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA