Najnovije

Radun: “Srebrenica” je srpska osveta nad muslimanskim zločinačkim formacijama

Bliži nam se 11. jul i novo medijsko antisrpsko divljanje i kukumavčenje u isto vreme koje izvode muslimanski ekstremisti u Bosni i Hercegovini i građanski NVO ekstremisti u Srbiji zbog navodnog genocida u Srebrenici. Krste ga opakim imenima „Najvećeg zločina posle Drugog svetskog rata u Evropi“ i „novog holokausta“. Da li je to tako i da li Srebrenica ima veze sa Drugim svetskim ratom?

Branko Radun (Foto: Jutjub)

Piše: Branko Radun

Dešavanja u Srebrenici su i te kako povezana sa Drugim svetskim ratom. Potomci muslimanskih dželata, pripadnika ustaškog pokreta i satelita Trećeg rajha  krenuli su sa zličinima protiv potomaka srpskih žrtava iz Drugog svetskog rata. Ali, najpre da zauzmemo jasan i oštar stav: ne smatramo da su svi Muslimani/Bošnjaci iz BiH zličinci, ustaške pomoćne jedinice i da ne nabrajamo sve moguće kvalifikacije. Ali neosporna je činjenica da za razliku od Muslimana u Livnu, Banja Luci i u mnogim drugim gradovima Bosne i Hercegovine, Muslimani iz Srebrenice su masovno pristupali ustaškom režimu i nanosili zlo svojim komšijama pravoslavnim Srbima. Rimokatolika u Srebrenici bilo je na nivou statističke greške.

Sem poređenja sa holokaustom, bilo je i poređenja egzekcuje u Srebrenici, to je najbolji naziv za dešavanja koja su se desila početkom jula 1995. u Srebrenii, i sa događajem u Blajburgu. Ima sličnosti, ali smatramo da se dešavanja u Srebrenici najbolje mogu usporediti sa dešavanjem u logoru Dahau, posle oslobođenja logora od strane britanskih i američkih trupa. Naime, posle predaje stražara logora, a mnogi od njih su odbijali da se predaju, došlo je do napada zarobljenika na stražare i tom prilikom je stradao određeni broj stražara. Taj incident se vremenom pretvorio u plodno tlo za revizionističku istoriografiju koja je stalno povećavala broj žrtava među stražarima i lamentirala nad njihovom sudbinom. Međutim, bez obzira na broj ubijenih stražara, moglo ih je biti hiljade, oni nisu nedužene žrtve za razliku od pobijenih u logoru Dahau, pa i za razliku od preživelih logoraša koji su od njih godinama trpeli zverstva i uvrede i dočekali svojih 5 minuta.

Za razliku od stražara u logoru Dahau, mnogo više krokodilskih suza je proliveno za ustaškim zlikovcima iz Blajburga, koji su posle godina sadističkog iživljavanja i neuspelog bekstva i sami platili glavom. Ono što se njima desilo nije ni jedan mali deo od onoga što su oni godinama pre toga činili drugima. Naravno, u oba slučaja sigurno da je bilo i nedužnih i onih koji su zaslužili manje kazne. Tako da možemo govoriti da je u ovim slučajevima jedini propust američkih, britanskih i partizanskih snaga bio taj što poraženima nisu pružili fer i pošteno suđenje.

Takva je situacija bila i u Srebrenici. Zločinci pod vođstvom Nasera Orića, bivšeg pripadnika MUP-a Srbije su godinama terorisali srpsko civilno stanovništvo iz srebreničkog i bratunačkog kraja, ali još više Srbe u Srebrenici, koji su kao i mnogi drugi Srbi u gradovima pod muslimanskom. hrvatskom i kasnije albanskom kontrolom preživljavali ono gde blaži, gde teži oblik holokausta. Poslednja srpska žrtva, jedna starica, ubijena je u Srebrenici 11. jula 1995. godine odsecanjem glave. Praksa koju je kasnije nastavila islamska država.

Posle ulaska vojske Republike Srpske u Srebrenicu i njenog oslobađanja  iz  ruku fašističkih potomaka, odnosno islamskih fašista, kako bi rekao DŽordž Buš mlađi, nad mnogim zločincima je izvršena egzekucija bez fer i pravednog suđenja. To je suština egzekcucija koje su se desile u Srebenici. Posle višegodišnjih zverstava počinjenih nad srpskim civilima i zarobljenim vojnicima neki pripadnici Vojske Republike Srpske su odlučili da uzmu pravdu u svoje ruke. Nisu izvršili genocid, kamoli holokaust, a pogubljeni su samo oni za koje se znalo ili smatralo da su vršili zločine. Među pogubljenima je svakako bilo i nevinih. Ali treba istaći da su među pogubljenima bili samo vojno sposobni muškarci i jedna vojno sposobna žena, pripadnica muslimanskih paravojnih formacija.

Vrlo brzo došlo je do konstruisanja priča o „genocidu“, „novom  holokaustu“, o broju od 7 hiljada poginulih, sahranjivanja umrlih Srebreničana izbeglih širom sveta godinama posle 1995. u grobnici u Potočarima. Suština događanja u Srebrenici je da nisu vršena pogubljivanja civila i nedužnih ljudi, bez obzira koliko pripadnika muslimanskih paravojnih snaga je tada pogubljeno. Mogli su saveznici 1945. pogubiti u Nemačkoj i par miliona logorskih čuvara, ali to ne bi bio genocid. Isto tako je i u Srebrenici. Da ne kažemo da je za Jevreje ogromna uvreda kada se Srebrenica poredi sa holokaustom. Kao što je i za Srbe ali i istorijsku istinu uvreda upoređivati neuporedivo Srebrenicu i Jasenovac.

Želeli bi smo za kraj da dodamo da je prilikom izglasavanja deklaracije o Srebrenici u Kongresu SAD protiv odrednice o genocidu glasao kongresmen repeublikanac, član Pokreta Čajanka Pol Ron, osvedočeni srpski prijatelj. A jedna od omiljenih klintonovskih zvezda, glumac Morgan Frimen je u svojoj emisiji o Srebrnici preneo priču jednog Muslimana iz Srebrenice kako su Srbi prešli Drinu iz čista mira, upali u Srebrenicu i činili zločine. To uopšte ne odgovara istini. Srebrenica se ne nalazi na obali Drine, več na obali znatno manje Crvene rijeke i Ćićevačkog potoka, a Vojska Republike Srpske je ušla u grad iz pravca juga. Činili su je Srbi rođeni i odrasli zapadno od reke Drine u Bosni i Hercegovini. Na žalost ta podmetačina o srpskoj agresiji na BiH koja ignoriše činjenicu da su Srbi u Bosni mnogo vekova stariji element od „bošnjaka“ je i danas živa i nju promoviše i kandidat demokrata na američkim predsedničkim izborima DŽo Bajden. Zbog maligne sienenovske propagande teško se promalja istina o BiH a to je da su Srbi tamo starosedeoci a „bošnjaci“ uglavnom islamizirani Srbi te da se u Srebrenici prvo desio muslimanski zločin nad srpskim civilima pa tek posle toga osveta nad pripadnicima muslimanskim formacija.

Šokantan intervju o Vučićevom psihičkom stanju pročitajte OVDE.

Izvor: Vidovdan

Bonus video

Kovid 19 je specijalna operacija protiv čovečanstva! Slobodan Reljić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube