Najnovije

ŠESTI DAN BORBE GRAĐANA PROTIV REŽIMA: Demonstranti se okupili ispred Skupštine! (VIDEO)

U Beogradu, Nišu, Čačku i još nekim gradovima nastavljeni su protestni skupovi šesti dan za redom. Građani su izašli na ulice kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u zemlji, ali i načinom na koji se država bori protiv koronavirusa.

Protest građana ispred Skupštine Srbije (Foto: Jutjub)

Novosađani su najavili danas dolazak u Beograd. Jučerašnji protest u prestonici bio je miran do ponoći kada su batinaši i policija brutalno napali mladiće i devojke koji su sedeli ispred Skupštine, mnoge su uhapsili, a nabildovani batinaši u civilu sa bejzbol palicama i bez ikakvih policijskih obeležja su jurili srpske mladiće okolnim ulicama. 

Iza zgrade parlamenta, kao i prethodnih dana, raspoređena je konjica i oko 10 policijskih marica. Na platou ispred Skupštine Srbije crnim sprejem ispisani su grafiti “Ostavka” i “Svi u napad”. U Pionirskom parku može se videti veća grupa maskiranih mladića, u crnim majicama. Lider stranke “Pokret za preokret” Janko Veselinović deli policajcima papir na kome je ispisan član 113. Zakona o policiji koji govori o tome kada, kako i u kojim situacijama se koristi službena palica. U Kosovsku ulicu su stigli hameri.

Saobraćaj je zatvoren u jednoj traci od Bulevara kralja Aleksandra do Trga Nikole Pašića.

Ispred Narodne skupštine, osim Janka Veselinovića došli su i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, Branko Miljuš iz Stranke slobode i pravde, Borislav Novaković iz Narodne stranke, Marinika Tepić…

Peti protest u Nišu, demonstranti zovu građane da izađu napolje! Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA