Najnovije

HAŠIM TAČI STIGAO U HAG DA ODGOVARA ZA SVOJE ZLOČINE: Uzdam se u pomoć EU, NATO i SAD-a! (FOTO)

Predsednik terorističke tvorevine Hašim Tači stigao je danas u Specijalni sud u Hagu, gde će biti saslušan u vezi sa ratnim zločinima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Hašim Tači (Foto: president-ksgov.net)

On je pred ulazak u sud rekao da se borio "za nezavisno i slobodno Kosovo", i da je spreman da se suoči sa svim izazovima.

- Niko ne može prepisati istoriju. Ovo je cena za slobodu. Verujem u mir, istinu i pravdu. Verujem u dijalog i dobre odnose sa svim susedima. (Tzv.) Kosovo je priča o uspehu i na to sam veoma ponosan. Odredište (tzv.) Kosova je članstvo u EU, NATO i trajno prijateljstvo sa SAD - rekao je Tači, koga je ispred suda sačekala nekolicina pristalica koji su protestovali protiv optužnice, i koji su ga podržali uz transparente i skandiranje.

Haško tužilaštvo je krajem juna podiglo optužnicu protiv njega zbog niza ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji.

Tači je prošle nedelje rekao da će razgovarati sa tužiocima, nakon što je 24. juna Specijalizovano tužilaštvo saopštilo da je protiv njega podnelo sudu optužnicu za ratne zločine, kao i protiv Kadrija Veseljija i drugih osoba.

Prema saopštenju tužioca, Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice terete se za skoro 100 ubistava, a žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politicki protivnici.

Kako je juče prenela prištinska televizija "Kljan Kosova", Tačija će u Hagu braniti nekadašnji tužilac ovog suda, danas advokat DŽefri Najs.

Doček Hašima Tačija ispred suda u Hagu sazastavom terorističke OVK (Foto: printskrin sa Blic TV)

Pismo za Anu Brnabić pročitajte OVDE!

Izvor: Blic

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA