Najnovije

PREDSEDNIK KAO POKVARENA PLOČA: Trogodišnjica Vučićeve najave povlačenja sa čela SNS (VIDEO)

Da će "uskoro" biti predsednik svih građana Srbije, a ne i Srpske napredne stranke, još jednom je juče najavio Aleksandar Vučić. Slično obećanje ponavlja već pune tri godine.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

U emisiji „Hit tvit“ na TV Pink, Vučić je, govoreći o aktuelnim protestima i epidemiji virusa korona, istakao da želi da se obrati javnosti „kao predsednik svih građana“.   

12. 7. 2020. godine

“Važno je nekoliko stvari da kažem kao predsednik svih građana. Jer ja kao što sam i obećao… Uskoro će i organi stranke, biću samo predsednik građana, svih građana Srbije.”

Međutim, ovakva najava od predsednika Srbije mogla se čuti u više navrata u poslednje tri godine. Naime, u julu 2017, nakon pobede na predsedničkim izborima, najavio je da će na početku 2019. napustiti najvišu stranačku funkciju.

On je u emisiji “Ćirilica“ TV Hepi rekao da će u januaru 2019. godine predložiti kandidata koji će ga naslediti na mestu predsednika SNS.

10. 7. 2017. godine

“U 2018. je deset godina SNS-a, ja mislim da se kongres partije zakazuje za januar 2019. početak 2019. kada planiram da izaberem naslednika… da predložim naslednika, a verujem da će ga izabrati većina u partiji koju vodim“, rekao je Vučić.

Na početku 2018, opet u istoj emisiji, Vučić je kazao da će biti predsednik Srpske napredne stranke još najviše godinu dana.

19. 2. 2018. godine

'Predsednik sam i Srpske napredne stranke još neko vreme. Verujem da je to maksimalno još godinu dana, do sledećeg kongresa odnosno skupštine Srpske napredne stranke.“

Budući da nije podneo ostavku na mesto predsednika SNS Istinomer je tu njegovo obećanje ocenio kao neispunjeno. Ali, i u narednom periodu predsednik Srbije nastavio je da najavljuje isto.

Opet u julu, ali prošle godine, napomenuo je da „nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti SNS“. Na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na skupštini stranke, on je odgovorio da je „to više puta rekao“ i da „nije to neka novost, ni tajna“.

8. 7. 2019. godine

'Kako je naveo, 'mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i da zna kada je vreme da sebe na poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega'.

Na pitanje šta će značiti njegovo povlačenje sa mesta lidera stranke za stranku, s obzirom na rejting koji joj on donosi, Vučić je rekao da će zato pomoći SNS.

'Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobedi na parlamentarnim izborima', rekao je Vučić za RTS, 8.7.2019.

U oktobru 2019, na konstataciju novinarke „Alo“ da je najavio da će te godine otići sa čela SNS i objaviti ime naslednika, Vučić je odgovorio da će „uskoro uslediti promena“. 

11. 10. 2019. godine

On je govorio i ko će ući u uži izbor za njegovog naslednika na toj poziciji:

Svakome ćete se obradovati i radovati mnogo više nego meni. Ne sekirajte se uskoro će biti tako - rekao je Vučić za Alo.

I mesec dana kasnije, nakon sednice Predsedništva SNS, rekao je da će Skupština stranke biti održana najverovatnije nakon predstojećih izbora i da uskoro neće biti predsednik partije.

4. 11. 2019. godine

On je rekao da članovi Predsedništva SNS-a žele da ona bude posle narednih izbora i dodao da će promena biti već pre izbora u pripremi lista.
„Da vam ja kažem, znam ja šta je N1 želeo da čuje, kada ću ja da budem smenjen unutar SNS-a, kao predsednik SNS-a. Uskoro, ali ne brinite i posle toga i ovi koji me naslede bez problema će pobeđivati ove što su opljačkali Srbiju“, rekao je Vučić na konferenciji.

A u maju ove godine, pred parlamentarne izbore, Vučić je kazao da će se do kraja 2020. povući sa čela SNS.

7. 5. 2020. godine

'To ćemo ove godine da završimo. Pomerila nam je sve korona, ali ćemo svakako to ove godine da završimo', rekao je Vučić večeras na televiziji Hepi, o odlasku s mesta predsednika SNS.

Tom prilikom naglasio je i da se „nada da neće biti kandidat“ na predsedničkim izborima 2022. godine. „Za godinu i po dana su predsednički izbori. Mi ćemo izaći sa našim kandidatom, verujem da ću učestvovati u izboru kandidata koji će moći da pobedi. Nadam se da ja neću biti kandidat, da ćemo naći boljeg kandidata“, naveo je Vučić.

Vreme je da Srbiju vode rodoljubi! Više o tome OVDE!

Izvor: istinomer.rs

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA