Najnovije

VOJNI EKSPERT: Amerikanci nikad neće ući u tehnologiju ruskih S-400! Ako pokušaju ovo će se desiti

Vojni stručnjak Viktor Baranec ocenio je šanse Amerikanaca da dobiju pristup tehnologiji ruskog sistema protivvazdušne odbrane S-400.

S 400 (Foto: mil.ru)

Plan da američki budžet obezbedi finansije za kupovinu ruskih sistema za protivvazdušnu odbranu S-400 od Turske privukla je veliku pažnju.

Vojni stručnjak Viktor Baranec rekao je da bi „zagonetka S-400“ bila previše teška za američke stručnjake koji žele da pristupe savremenim ruskim vojnim tehnologijama. 

Stručnjak je odmah istakao da ruska strana nema ozbiljnih razloga za zabrinutost da će SAD uspeti da raskrinkaju tajnu sistema protivvazdušne odbrane S-400.

Druga stvar, koja američke napore svodi na minimum, jeste da ruski “dizajneri, inženjeri, tehnolozi – nisu budale, prodajući takve sisteme, u ovo oružje ubacuju “čipove” koji ne dozvoljavaju pucanje na ruske avione.”

„Ugovor sa Ankarom predviđa zabranu prenošenje ovog oružja u treće zemlje,“ rekao je Baranec, napominjući činjenicu da čak i prema „međunarodnom pravilu“ nije dozvoljeno prebacivanje trećoj strani.

Ipak, najvažniji faktor koji sprečava krađu ruske vojne tehnologije je upotreba takvih „trikova“ od strane zaposlenih u vojno-industrijskom kompleksu Rusije kako bi se osiguralo da „nakon prodiranja u sistem oni automatski postaju bezvredni“.

“Čim Amerikanci pomisle da su na tragu da otkriju neku super tajnu, ona će odmah propasti”, rezimirao je Baranec. 

Policija uhapsila monaha Antonija Davidovića zbog učešća u protestima. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA