Najnovije

"ON NEMA PRAVO DA PREGOVARA!": Obradović otkrio plan Vučićevog režima o izdaji KiM!

Dalji pregovori o statusu Kosova i Metohije koji se od sutra nastavljaju u Briselu predstavljaju novi državni udar od strane predsednika Srpske napredne stranke, i to po više osnova:

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Za državu Srbiju ne mogu biti prihvatljivi nikakvi razgovori o nekakvom „sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine“ kojim naša vlast priznaje lažnu državu Kosovo kao nezavisnu i omogućava joj ulazak u Ujedinjene nacije, a to je – prema svedočenju lidera Nemačke i Francuske kao glavnih organizatora ovog dijaloga – njihov cilj.

Aleksandar Vučić nikada nije dobio ovlašćenje niti Vlade Srbije niti Narodne skupštine Republike Srbije da pregovara u ime države Srbije o statusu Kosova i Metohije.

Nikada u Narodnoj skupštini nije usvojena nikakva pregovaračka platforma, a bez nje se ne ide ni na kakve pregovore.

U Briselu nije moguće voditi ravnopravni dijalog jer je Evropska unija na strani kosovske nezavisnosti, već dijalog o Kosovu i Metohiji treba vratiti tamo gde mu je i mesto, a to je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija.

U bilo kakve dalje pregovore o Kosovu i Metohiji, a po zahtevu Srbije, treba da bude uključena i Ruska Federacija.

Stavljanje potpisa na priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo od strane aktuelne vlasti u Beogradu bilo bi protivustavno, suprotno Rezoluciji 12 44 SB UN i – u slučaju da to uradi predsednik Srbije – gaženje predsedničke zakletve na Ustavu i Jevanđelju.

Priznanje okupacije dela državne teritorije i urušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta su teška krivčina dela za koja po Krivičnom zakoniku sleduje višegodišnja robija i svako ko razmišlja u tom pravcu trebalo bi da zna da mu to sigurno sleduje.

Predsednik SNS i njegova neovlašćena delegacija, koja od sutra počinje novi ciklus pregovora o Kosovu i Metohiji u Briselu, treba da znaju da građani Srbije koji drže do Ustava, a posebno oni koji su patriotski orijentisani, neće dozvoliti izdaju Kosova i Metohije i sigurno neće mirno čekati stavljanje potpisa na priznanje lažne države Kosovo

Kon zatražio jače mere, pa pomenuo vakcine! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA