Najnovije

ŠARIĆ: Vučić napada Rusiju? On i njegovi plaćenici ne razumeju jednu stvar o KiM

Nedavno su provučićevi mediji i analitičari optužili Hrvate, a kasnije i Ruse da stoje iza protesta u Srbiji. Na stranu to što je nemoguće da hrvatske i ruske službe u nečemu takvom surađuju, kad znamo da je bivši, a i budući premijer Plenković prijetio Rusima u Ukrajini novom Olujom i od tada je u Rusiji persona non grata. Posebno su bili smiješni ključni dokazi hrvatske umiješanosti u proteste koje je iznio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Bila je to izjava od prije nekoliko godina Davora Iva Štira, čovjeka čiji je utjecaj u HDZ-u minoran jer je proljetos vodio unutarstranačku opoziciju Plenkoviću. Još je jadnije bilo vađenje iz naftalina bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor (Srpkinje porijeklom) i nekog njenog tvita. Jadranka Kosor je najveći gubitnik u hrvatskoj politici, izgubila je svake izbore na kojima se kandidirala i odavno je izbačena iz HDZ-a.

Šarić (Foto: Jutjub)

Piše: Goran Šarić

Iako iza protesta u Beogradu ne stoje Hrvati, mogu se složiti da iza nereda u Beogradu stoje ustaše. Ovo što se odvija na ulici, to su protesti, a ono što se događa u srpskim institucijama, to su neredi i divljaštvo. Zašto ustaše? Kako drugačije nazvati ljude koji ili negiraju genocid na Srbima u Jasenovcu ili slave to klanje? Radi se o dva ugledna profesora sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Prva je notorna Dubravka Stojanović. Poznate su razne njezine srbofobne izjave, poput one da je Jasenovac mitologema srpskih nacionalista iz osamdesetih godina. Drugi je Nikola Samardžić koji se već ranije istaknuo tvrdnjama da su Srbi otpadnici od civiliziranog svijeta. Ovo je objava na Tviteru koju je Samardžić nedavno lajkao:

I sad Vučić pored ovakvih profesora koji formiraju stavove i mišljenja mladih ljudi, studenata koji će sutra biti profesori i intelektualci traži neke nepostojeće Hrvate i Ruse na spontanim protestima mladih?! Srbima pored Filozofskog fakulteta u Beogradu i tzv. SANU (a u stvari to je ANUS) neprijatelji ne trebaju. Šlag na tortu bilo je javljanje akademika Dušana Teodorovića u program N1. Da nije pisalo da glas pripada akademiku Teodoroviću, pomislio bih da se radi o nekom albanskom lobistu ili suradniku narko dilera sa Kosova.

Teodorović je prvo izjavio da se Srbi moraju pomiriti sa tim da je Kosovo već 20 godina nezavisna država. Kakva je to država koju ne priznaje više od 70 posto svijeta? Tko je odredio da je ovih 30 posto važnije? Kosovo ne priznaju neke od najmoćnijih država (Vatikan, Izrael, Rusija), neke od najmnogoljudnijih (Kina, Indija, Nigerija), neke od najvećih muslimanskih (Iran, Indonezija)… zašto Teodorović ne objasni Izraelu ili Kini da je Kosovo već 20 godina nezavisna država? Kada bi vanzemaljac gledao Zemlju iz svemira primjetio bi da većina tog planeta ne priznaje Kosovo. Kakva je to nezavisna država koje nema u UN? Koje nema u Unesku? Koje nema u Interpolu? Koja ne bi imala ni pozivni broj da joj ga Srbija nije dozvolila?

Akademik Teodorović nastavlja kako ako Srbi žele ratovati za Kosovo moraju znati kako su prošli 1999. godine. Kako su prošli? Razbili albansku vojsku i teroriste OVK na Košarama i izborili rezoluciju 1244! Godina 1999. bila je jedinstvena po tome što nikad veća sila u povijesti čovječanstva nije napala manju – toliki je nesrazmjer snaga bio između Srbije i NATO-a predvođenog Amerikom. U agresiji na Srbiju NATO je koristio 29 vrsta aviona, 10 vrsta helikoptera, 5 vrsta bespilotnih letjelica, 7 vrsta avio bombi, 6 vrsta raketa, nosače aviona… Pa ipak, Srbi su sami bez ičije pomoći izborili rezoluciju 1244. Danas NATO nema snage da to ponovi, Amerika je zaokupljena koronom, nemirima, a sve i da nije, Rusija i Kina ne bi dozvolile američko divljanje po Srbiji.

Ovakvi akademici i profesori su pravi problem Srbije, a nekakvi tvitovi propalih hrvatskih političara. Da je 1389. godine srpska elita bila kao ova današnja, onda Srba odavno ne bi bilo. Kao što današnji političari i akademici prelaze na eurounijatsvo i natoatlantizam, tako je srednjovjekovno srpsko plemstvo moglo preći na katolicizam ili na islam, zadržati svoje titule, privilegije, bogatstvo. Srbija tog vremena bila je puna dvoraca i zamkova od kojih nije ostao kamen na kamenu. Samo zato jer se ti ljudi nisu htjeli odreći obraza, časti i vjere. Za današnju srpsku elitu to su apstraktni pojmovi, bliža im je kvantna fizika na kineskom.

Srbija se nalazi u teškom stanju, zapadnjački virus zla prodro je u sve pore društva. Propada porodica, moral se srozava, na djelu je opća rijalizitacija svakog segmenta života. Samo još jedna riječ za Srbe je sveta – Kosovo. Samo je Kosovo slamka spasa. Većina Srba ne zna objasniti šta im znači Kosovo? Zašto im je važno? Zašto ga se ne žele odreći? I upravo to dokazuje veličinu Kosovskog zavjeta! Jer najveće stvari u životu riječima su neobjašnjive, neizrecive! Kako da objasniš svojoj ženi da baš nju voliš pored svih drugih žena? Žena koja može navesti konkretne razloge zbog kojih voli muža (bogat, zgodan, duhovit…) ona ga ne voli. Kosovo je riječima neizrecivo, a ipak ga svaki Srbin osjeća od rođenja.

Kosovo – to je onaj posljednji znak srpskog identiteta. I zato je narod izašao na ulice, a ne zbog kakvih ruskih ili hrvatskih službi. Ono što Vučić i njegovi akademici i plaćeni analitičari i režimski novinari ne razumiju: ima jedno veće pravo od prava na život, to je pravo na dostojanstvo. Kosovo je granica srpskog dostojanstva.

Ruski avioni presreli američke špijunske letelice. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Stanje stvari

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA