Najnovije

STIŽU NOVE MERE U SRBIJU: Krizni štab odlučio!

Kako se saznaje, na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka o zabrani okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od 10 osoba na teritoriji cele Republike Srbije.

Krizni štab (Foto: Printskrin)

Za vreme boravka na javnim mestima mora postojati distanca od jedan i po metar, tj. minimum 4 metara kvadratih po osobi. 

Što se tiče zaštitnih maski, mera koja je na snazi u Beogradu proširena je na teritoriju cele Srbije. Maske su obavezne i u zatvorenom prostoru i na otvorenom gde nije moguće obezbediti bezbednu razdaljinu od jedan i po metar, kao što su redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih stanica itd…

Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje maski.

Sa primenom mera će se početi od petka.

Nove kovid bolnice

Krizni štab danas je razmatrao i proširenje kapaciteta bolnica koje su u kovid kovid sistemu. U Beogradu to bi trebalo da bude Institut za reumatologiju, a takođe i širom Srbije trebalo bi da budu otvorene nove kovid bolnice. Kako saznajemo, to će biti u Aleksincu, Niškoj Banji, Vrnjačkoj Banji, Bujanovcu, Aranđelovcu.

Podsetimo, zbog pogoršane epidemiološke situacije u celoj zemlji, premijerka Ana Brnabić je pre dva dana najavila da će Kriznom štabu predložiti nove mere, a to su da na teritoriji cele Srbije bude obavezno nošenje maski, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Takođe, predložila je i da se zabrani organizovano okupljanje.

Da li smo pred pucanjem, saznajte OVDE!

Izvor: Informer/Blic

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA