Najnovije

Vladimir Prebiračević: Hibridni rat protiv Srbije i Rusije

U Srbiji se trenutno sprovodi hibridna operacija koja ima za cilj potpunu destabilizaciju države. Nesumnjivo da ovu destabilizaciju sprovodi više različitih i dobro sinhronizovanih grupa. U toku je optimalno osmišljen i razrađen plan napada na predsednika države kroz široki spektar medija, jer je negde dobro procenjeno da je upravo on najvažnija karika političke stabilnosti.

Američki vojnici (Foto: RIA)

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-Ruskog centra “Majak”

Zanimljivo je istaći i to da se u protestima koji se ovih dana odvijaju širom naše zemlje, provlači i neprijateljski odnos prema Rusiji, kako bi se, sa krajnjim namerama, zadali udarci usmereni na rušenje odličnih srpsko-ruskih odnosa. Ne treba smetnuti sa uma ni to da je Rusija trenutno jedini iskreni zaštitnik Srbije na međunarodnoj političkoj pozornici, a to određenim centrima moći u našoj zemlji i van nje nikako ne odgovara.

Nije potrebno podsećati na to da je jedino je Rusija, od svih stalnih članica Saveta bezbednosti UN odlučna da u svakom trenutku iskoristi pravo veta kada je Srbija u pitanju i tako stavi do znanje svima da niko ne može beskrajno ponižavati našu zemlju. A pogotovo ne na način kako su to činili Britanci, vešto pokušvajući da predstave nas Srbe kao genocidni narod kroz usvajanje njihove nametnute rezolucije o Srebrenici. Naravno, radi se o „pravednoj“ rezoluciji koja ni u jednoj svojoj reči ne pominje monstruozne zločine koji su počinjeni nad ukupno 3267 Srba od strane muslimanskih snaga, a pod pokroviteljstvom i blagoslovom snaga UN.

U trenutku kada je saradnja između Srbije i Rusije i dva bratska naroda na istorijski visokom nivou, deluje prosto neverovatno da bi Rusija mogla da ima interesa da učestvuje u rušenju vlasti u Srbiji. Srbija je u međunarodnim okvirima postupala časno i pravično kada je o Rusiji reč. Podsetimo se, naša zemlja je odolela intenzivnim pritiscima raznoraznih svetskih moćnika odbijajući da uvede sankcije Rusiji, a na šta su u isto vreme bile prisiljene gotovo sve evropske države čak i kada je to bilo protivno njihovim ekonomskim i nacionalnim interesima. Mnoge zemlje su pretrpele veliku finansijsku štetu zbog tog nametnutog neprijateljstva prema Rusiji. Te države su prisiljene i na poznatu NATO doktrinu koja se odnosila na obavezu zamene ranije pribavljenog sovjetskog oružja za oružje proizvedeno u NATO zemljama, pa su na taj način reketirani da izdvajaju novac za oružje koje je najčešće kao neupotrebljivo rashodovano u američkoj vojsci. Takve otužne primere možemo pronaći u gorovo svim balkanskim državama koje su imale čast da „očiste“ deponije američke vojske i da za to još i papreno plate. Srbija je sve to godinama odbijala i uspešno odbija i dalje.

Domaći NATO lobisti su poslednjih dana, gotovo u talasima plavili medijsku sliku Srbije svojim neshvatljivom agresijom prema srpsko – ruskim odnosima. Ipak, reakcija većinskog stanovništva u našoj zemlji na ovakve stavove je negativna, koji je po ko zna koji put stavio do znanja svima njima da NATO ni danas, posle toliko godina, nema nikakvu podršku u Srbiji a i da je, kako stvari stoje, skoro neće ni imati. Srbi, na nesreću svih ovih apologeta evroatlantizma, još uvek nisu zaboravili „blagodeti“ zločinačkog bombardovanja 1999. godine. To sećanje je i danas veoma živo zahvaljujući i pogubnoj i poraznoj statistici bolesti kancera, koja je najdirektnija posledica zasipanja bombama obogaćenim osiromašenim uranijumom.

Utrkivanje ko će jače da se baci kamenom na Rusiju, na svetlost dana i još jednom pokazale svu glupost i nerazumnost onih koji takvu politiku propagiraju. Organizacije „angažovane„ na popularizaciji NATO pakta i njihovih interesa u Srbiji konstantno svesno rade protiv sopstvene države. Ogromni budžeti koji im stoje na raspolaganju, a koji se pune preko različitih domaćih i inostranih fondova i projekata, služe isključivo za promociju svega što je u ovom trenutku protivno nacionalnim i državnim interesima Srbije. Nažalost, mnogo je takozvanih „korisnih idiota“ koji će zarad malo ličnog ćara otvoreno raditi protiv sopstvenog naroda i države. To je naša istinska tragedija.

Zato, kad god čujete kako neko izgovara mantru o „malignom uticaju Rusije“ u Srbiji, takvog odmah možete slobodno da označite kao izdajnika srpskih nacionalnih i državnih interesa, jer kako drugačije okvalifikovati nekoga ko godinama i decenijama za a tuđ račun pokušava da ostvari interese neprijatelja Srbije.

Kako je Vučić ponizio svoje saradnike, pročitajte OVDE!

 

 

Izvor: Pravda

 

 

Bonus video

Kovid 19 je specijalna operacija protiv čovečanstva! Slobodan Reljić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA