Najnovije

NOVA PITANJA U SLUČAJU "JOVANJICA": Odakle dileru droge policijska legitimacija?

Vest da je policija uoči hapšenja Predraga Koluvije, vlasnika poljiprevrednog gazdinstva za uzgoj organske hrane "Jovanjica", na kom je pronađen rekordan zasad marihuane, u njegovom posedu pronašla i policijsku legitimaciju sa značkom, dodatno je šokirala javnost i nametnula pitanje odakle poljoprivredniku ovakav dokument, koji je čak uredno overen potpisom nekadašnjeg ministra policije Ivice Dačića. Pitanje značke dodatno je podgrejalo spekulacije o vezama Koluvije s državnim vrhom, a pitanje kako je do nje došao, do danas nije zvanično rasvetljeno.

Predrag Koluvija (Foto: Jutjub)

Aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović je još ziumus na konferenciji za medije govorio o policijskoj legitimaciji koja je pronađena kod Koluvije, tvrdeći da je u pitanju falsifikat.

“Legitimacija s ovim brojem postoji kod drugog policajca koji je zaposlen u policijskoj upravi u Kruševcu i koja je regularna. Veštačenjem je utvrđeno da je prilikom izrade Koluvijine legitimacije manipulisano sa originalnim, da su uklapani brojevi sa slikom. Očigledno je da je to urađeno u nekom prošlom vremenu, kada je neko mislio da to tako može da uradi te 2009- kazao je Stefanović, aludirajući na vreme kada je minsitar policije bio Ivica Dačić.

Sa druge strane, branilac Koluvije, advokat Zora Dobričanin Nikodinović je u specijlanoj emisiji N1 televizije “Kad je cvetala marihuana” kazala da će tokom postupkla biti utvrđeno da li je sporna legitimacija lažna ili nije.

“Činjenica je da je policija prilikom hapšenja Koluvije u njegovoj torbici pronašla legitimaciju i značku, koje prema rečima mog klijenta, nisu falsifikovane niti lažne. To su legitimacija i značka koje je on dobio od nekog policijskog sindikata, kakve imaju mnogi građani Srbije. Izgleda kao što izgledaju sve origanalne, a ako na njoj treba da stoji potpis ministra policije, onda i na njoj stoji taj potpis. Moj klijent je neko ko ima tu legitamaciju. Eto”, odgovorila je Dobričanin Nikodinović na konstataciju novinarke da nikada ranije nije čula da na legitimacijama policijskih sindikata, koje se dodeljuju građanima, stoji potpis ministra policije.

Koluvijina advokatica je više puta u javnosti precizirala da on nije sam pokazao inspektorima spornu značku i legitimaciju kako su tvrdili zvaničnici, već da mu je ona naknadno pronađena u torbici. To pitanje zanimalo je i postupajućeg zamenika tužioca koji je to pita je postavio inspektoru Slobodanu Milenkoviću, koji je Koluviju zasutavio i legiotimisao na auto-putu.

Inspektor Milenković je rekao da ostaje pri svojim tvrdnjama da mu je Koluvija sam pokazao legitimaciju.

Pored krivične prijave za proizvidnju narkotika, protiv Koluvije je podmneta i prijava za falsifikovanje legitimacije, ali je do danas ostalo pod velom misterije na koji način je Koluvija došao u posed ovog dokumenta.

Vlast dogovorila testiranje vakcine na građanima Srbije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA