Najnovije

KO TO ŽELI DA SAKRIJE ŠTA SE DESILO NA RAMPI DOLJEVAC: Prikazana četiri snimka, advokat kaže: Nedostaju dva minuta

U Nišu je nastavljeno suđenje vozaču "Koridora Srbije" Dejanu Stanojeviću za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, dok je u vozilu "Koridora" bio direktor Zoran Babić.

Zoran Babić (Foto: Jutjub)

Emitovana su četiri snimka sa kamera na čeonoj naplatnoj stanici Doljevac koja je, ubrzo posle nesreće ukinuta, a većini novinara zainteresovanih da prate današnje ročište nije bilo omogućeno prisustvo "zbog ograničenog broja prisutnih u sudnici" usled epidemije.

Odbijeni su i zahtevi za snimanje današnjeg suđenja na kome su prikazani snimci sa kamera u Doljevcu u vremenu nesreće.

Advokat oštećenih Božo Prelević rekao je da i dalje na jednom od snimaka nedostaje oko dva minuta materijala i to iz perioda posle nesreće, pa je upitao - ko toliko želi da sakrije šta se u tim momentima događalo.

Advokat oštećenih Božo Prelević (Foto: printskrin sa N1)

 

On je zatražio da se na osnovu povreda vozača i putnika u automobilu - direktora "Koridora" Zorana Babića, koji je udario u auto poginule Stanike Gligorijević, utvrdi ko je bio za volanom jer, prema njegovim rečima, Babić ima tipičnu povredu koju bi u ovakvoj nesreći zadobio vozač, dok navodni vozač, kaže, takvih povreda nema.

Osporavao je i medicinsku dokumentaciju na osnovu koje je Sud utvrdio Stanojevićeve povrede, a sumnjivo mu je i to što automobil "škoda", kojim je izazvana nesreća, nije bio predmet DNK veštačenja u delu volana i sl.

Prelević je posle suđenja izjavio da očekuje da će sud uzeti u obzir i medicinsko veštačenje.

Naredno ročište je zakazano za oktobar, a na pitanje da li je moguće obezdediti veću salu kako bi svi zainteresovani novinari mogli da prate ročište, postupajući sudija je rekao da je "ova sala najveća na spratu".

Šta stoji iza seče drveća na Košutnjaku, saznajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA