Najnovije

U SRBIJI POSTOJE GRAĐANI PRVOG I DRUGOG REDA! Za neke političare ne važe ista pravila!

Jedan od učesnika demonstracija koji se uvredljivim tonom obratio policajcima, za samo nekoliko sati osuđen je na 60 dana zatvorske kazne, dok sa druge strane lider LDP-a Čedomir Jovanović koji je fizički napao prvo doktora pa dva dana kasnije njegovog advokata, i dalje nije ni priveden, ni osuđen! Ne može a da se ne postavi pitanje zašto nadležni organi imaju dvostruke standarde i zašto institucije prema svim građanima Srbije ne postupaju isto?

Čedomir Jovanović sa suprugom (Foto: jutjub)

Mladić sa protesta je ekspresnom presudom Prekršajnog suda u Beogradu osuđen, a oko Jovanovićevog slučaja se i dalje ne znaju detalji. Dok se sa jedne strane provlači da će se lider LDP-a pozvati na poslanički imunitet, sa druge strane ima onih koji tvrde da više nema status poslanika i da to nije izvodljivo.

Međutim, sporno je to što u Srbiji važe dupli aršini, pa se "običnim smrtnicima" šalje poruka da će istog momenta odgovarati za svoje postupke, dok se raznim primerima, pa i Jovanovićevim šalje poruka da su neke osobe u Srbiji zaštićene, kao i da nisu svi isti! 

Advokat Vladimir Gajić za Direktno.rs kaže da je Skupština iz saziva 2016. - 4. juna 2020. prestala da postoji, pa sa njom i njeni narodni poslanici i njihovi imuniteti.

- Histeričnu hajku na Čedu Jovanović, njegovu ženu i privatni život smatram ispod svakog nivoa. U Ustavu stoji da mandat traje četiri godine i ja mislim da je pogrešno tumačenje da njihov mandat traje dok se ne konstituiše nova Skupština, jer onda u Ustavu ne bi stajalo da traje četiri godine. Ne znam da li se Jovanović pozivao na imunitet, mislim da nije jer nije pokrenut krivični postupak, krivični postupak se sprovodi naredbom o sprovođenju istrage narodnog tužioca, a ovde nema informacije da je Tužilaštvo donelo odluku o pokretanju postupka, prema tome nema razloga da se poziva na imunitet. Ono što sam shvatio je da sada policija prikuplja obaveštenje, informacije o tom događaju, tako da ne bih to poredio sa osuđenima u prekršajnom postupku sa onima kojima je određivan pritvor u vezi sa demonstracijama. Ne vidim znak jednakosti između ove dve stranke. To nije isto - rekao je Gajić. 

Ipak, srpska javnost je i dalje uskraćena za odgovor na pitanje zašto su neki građani Srbije prvog, a neki građani drugog reda?

- Iako je Čedomir Jovanović političar i predsednik jedne političke partije, mislim da je ovo slučaj na kom bi trebalo da rade isključivo policija, advokati i pravosudni organi. Ko zna šta se sve tu dešava, makar deluje za sada da nema veze sa politikom - rekao je politikolog Boban Stojanović. 

Šta kaže stručnjak za Balkan o Vučiću, saznajte OVDE!

Izvor: Direktno

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA