Najnovije

NIJE IM BILO SPASA! Vojska krenula u krvavi obračun sa nekoliko ćelija džihadista! Ima mrtvih!

Islamska država (ID) izvela je ove sedmice novi napad na položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u južnoj oblasti pokrajine Al Raka.

Sirija (Foto: Jutjub)

Prema terenskom izveštaju iz južne Al Rake, Islamska država je napala položaje sirijske Arapske vojske u blizini istorijskog područja Rusafa, što je nateralo SAA da pojača i svoje vazduhoplovne snage kako bi pomogle u  odbijanju terorističkog napada.

U izveštaju se navodi da je Sirijska arapska vojska uspela da nanese velike gubitke u redovima Islamske države, dok je takođe umanjila napad terorističke grupe.

Takođe se navodi da su Sirijske arapske vazduhoplovne snage (SiAAF) igrale veliku ulogu u sprečavanju napada Islamske države, pošto su više puta udarile na borce i dovodne linije terorističke grupe.

Islamska država je ove godine pokrenula nekoliko napada na položaje sirijske vojske u centralnoj i istočnoj Siriji, uprkos gubitku celokupnog „kalifata“ u Arapskoj Republici i susednom Iraku.

Kako bi nadoknadila svoje teritorijalne gubitke, Islamska država je aktivirala svoje uspavane ćelije u Iraku i Siriji kako bi pustošile duž granica obe države.

Brodovi alijanse naoružani Harpunom kruže oko Krima! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA