Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OBJAVLJENI JEZIVI SNIMCI: Ovako je izveden napad na rusku vojsku

Ruska i turska vojska su u više navrata sprovodile (i dalje sprovode) zajedničke vojne patrole kroz pokrajinu Idlib - sedište sirijske Al Kaide. Da je reč o veoma opasnom mestu ne samo za ruske, već i za turske vojnike, najbolje pokazuju kamerom načinjeni snimci.

Napad na rusku vojsku (Foto: Jutjub)

DŽihadisti su se u više navrata, zbog prisustva turskog vojnog osoblja ustezali da jače napadnu na zajedničku tursko-rusku patrolu, ali kako je vreme odmicalo, tako su napadi postajali sve jači, pa se sada izvode organizovano uz korišćenje eksplozivnih sredstava, mina, raketa ili dronova. 

Da podsetimo, poslednjim dogovorom o prekidu vatre između predsednika Rusije i Turske, u Moskvi, odlučeno je da se uspostave zajedničke vojne patrole turskih i ruskih snaga u pokrajini Idlib na severozapadu Sirije.

Dogovorom je bilo predviđeno da vojne patrole zajedno patroliraju strateški važnim autoputem M-4 koji prolazi kroz pokrajinu i grad Idlib i koji povezuje mediteranski grad Latakiju na zapadu zemlje sa dalekom Hasakom na sirijskom severoistoku.

U Idlibu se trenutno vode sporadični sukobi između raznih međusobno suprotstavljenih frakcija Al Kaide, Hajat Tahrir al Šama, Huras al Dina, ćelija Islamske države, snaga Turkestanske islamske partije i snaga TSFA koje podržava Turska. 

Oko Idliba sirijska vojska gomila trupe i sprema se za predstojeću ofanzivu. S vremena na vreme dolazi do razmene artiljerijske vatre između snaga gore pomenutih militanata i snaga Sirijske arapske vojske (SAA) na liniji fronta, ali za sada nijedna strana ne preduzima bitnije akcije.

Rusija je u više navrata tokom juna i jula meseca slala naoružanje i opremu sirijskim snagama velikim transportnim brodovima kroz Bosfor.

Pretpostavlja se da se radi o borbenim vozilima i tenkovima, artiljeriskom oružju, ali i o municiji koja je od velikog značaja za Damask kako bi se pripremio za ono što može da usledi u skorije vreme.

Azerbejdžan oborio dve jermenske letelice! Čeka se kontranapad! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA