Najnovije

"Zauzeta fakultetom da bi se posvetila Kriznom štabu!"

Članica Kriznog štaba, gospođa Darija Kisić Tepavčević prezauzeta je i obavezama na Medicinskom fakultetu prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega smatramo da nije u mogućnosti da revnosno obavlja obaveze koje iziskuje Krizni štab, rekla je Miljana Radojević iz Demokratske stranke u tom gradu.

Darija Kisić Tepavčević (Foto: Jutjub)

Radojević kaže da Kisić Tepavčević poslednjih pet godina predaje Epidemiologiju na Medicinskom fakultetu, zbog čega je i juče bila u poseti Kosovu.

- Gospođa Kisić Tepavčević je juče imala predavanja na Medicinskom fakultetu, a i danas je takođe učestvovala na konferenciji lokalnog Kriznog štaba, opštine Kosovska Mitrovica, te smatramo da zbog prevelikih obaveza na univerzitetu i fakultetu nije u mogućnosti da revnosno obavlja svoje obaveze koje iziskuje Krizni štab na nivou Srbije koji donosi mere i prati situaciju sa trenutnim virusom - rekla je Radojević.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu lokanog Kriznog štaba, zamenica direktora Instituta "Batut" prokomentarisala je još jednom otvoreno pismo lekara upućeno Vladi Srbije, rekavši da odluka o smeni Kriznog štaba nije na njoj, kao i da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar već izneo svoj stav.

- Svi moramo da delujemo kao jedan tim, bez obzira na bilo kakva naša verovanja i ubeđenja, ovde svi imamo jedan zajednički cilj. Svaka pomoć, svaka vrsta sugestija je uvek dobrodošla. Ja ne vidim mesta za stvaranje bilo kakve negativne atmosfere jer mi treba i mora da budemo zajedno u ovoj borbi - rekla je juče Kisić Tepavčević u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetimo, pre dva dana se Inicijativa lekara okupljenih u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida" u otvorenom pismu Vladi Srbije oštro ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19 i zatražila njegovu smenu.

Tiodrović progovorio o vakcinisanju građana Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA