Najnovije

PONOVO ZAPALILI AMERIKU: Besne protesti u više gradova, žestoke borbe policije i demonstranata (VIDEO)

Nasilni protesti rasplamsali su se u više američkih gradova iz solidarnosti s gradom Portlandom, gde su stigle federalne snage bezbednososti.

Portland (Foto: Jutjub)

Uprkos protivljenju lokalnih vlasti te snage su intervenisale po nalogu predsednika Donalda Trampa, koji je u središte svoje kampanje za predsedničke izbore u novembru stavio održavanje reda i zakona, prenosi Radio slobodna Evropa pisanje svetskih medija.

Niz novih protesta zbog lošeg postupanja policije potresao je tokom vikenda gradove širom SAD, stvarajući novu dilemu lokalnim vlastima koje su uspele da donekle ublaže tenzije na ulicama sve dok sukob zbog upotrebe federalnih agenata u saveznoj državi Oregon nije izazvao novi gnev, piše NJujork tajms.

Demonstracije su dobile novu energiju nasilnim sukobima u Portlandu posle, kako ocenjuje BBC, duboko kontroverzne Trampove odluke da u taj grad pošalje federalne agente da štite vladine zgrade.

Federalne snage u neobeleženim vozilima su prošle nedelje na silu oterale demonstrante s ulica i, kako navodi britanski javni servis, privodili ih bez opravdanja, a takođe su protiv demonstranta koristile suzavac i ne smrtonosnu municiju.

Srpski doktor tvrdi da Kovid-19 nije korona virus već biološko oružje, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA