Najnovije

SKANDALČINA! MILOV NESOJ ŠOKIRA NAPADIMA NA SPC: Za Crkvu su dobri vernici kriminalci koji joj ostavljaju deo honorara!

Istaknuti "dvorski" istoričar i bivši savetnik Mila Đukanovića, dr Živko Andrijašević, prošle godine je kategorično zapretio da se neće praviti kompromisi kad su u pitanju "vrednosti Crnogoraca i njihove nezavisne Crne Gore".

Litije (Foto: Jutjub)

U skladu sa njegovom "posvećenošću" izgradnji građanske Crne Gore, i razvijanju duha mira i tolerancije, poručio da država ne sme da čini bilo kakve ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi, već da sama "preuzme crkveno pitanje u svoje ruke" i formira "svoju crkvu" jer je, po njegovom mišljenju, "potpuno normalno" da se "nove crkve" stvaraju često i po trenutnim potrebama režima.

Onda se njegovo oštro, "ekspertsko" oko, "bacilo" na brojanje učesnika litija. U skladu sa vlastitim poimanjem morala i odgovornosti za javno izrečenu reč, dr Živko je procenio da protiv Zakona o slobodi veroispovesti protestuje 5% građana.

A juče je, u "emotivnoj ispovesti" u režimskoj "Pobjedi", koju je prenela režimska "Analitika", u članku "Crkva nije Bog", ocenio da je Crkva, zbog svojih zemaljskih interesa i obaveza, degradirala suštinu vere i verovanja.

- Verovanje u Boga ona je poistovetila sa pokornošću Crkvi. Crkva je tako uzurpirala Boga, namećući uverenje da onaj koji ne veruje Crkvi i njenim obmanama – ne veruje u Boga - prosvetlio je Andrijašević crnogorske bogoborce i "komite", podržavaoce bezakonja i trodecenijeske tiranije Mila Đukanovića.

Iako se, po sopstvenom priznanju, zalaže da režim osnuje svoju "crkvu", u pomenutom tekstu jadikuje zbog toga što je Crkva "pristala" da bude "oruđe u rukama politike"!

Svoja "dubokoumna" razmišljanja na religiozne teme Andijašević je začinio rečima:

"Ponekad pomislim da je poštovanju božijih zapovesti više dopriniela policija nego Crkva (neka mi Bog oprosti za ovu misao)".

Uz ovakva razmišljanja, logično idu i ničim dokazane pretpostavke, a na osnovu istih – maliciozni zaključci, u kojima se, van ikakvog razumnog i prihvatljivog konteksta, Crkva dovodi u vezu sa počiniocima najtežih krivičnih dela.

- Uzmimo na primer ovaj slučaj: nedavno su četvorica pripadnika kriminalne grupe pucala u Kijevu na navodnog vođu druge kriminalne grupe. Na fotografijama koje je objavila policija, jedan od uhapšenih ubica u pokušaju, nosio je krst oko vrata. Dakle, vernik koji ubija ljude. Da je kojim slučajem uspeo da pobegne policiji, ovaj pucač s krstom vratio bi se u svoju zemlju (ne znam da li je iz Srbije ili Crne Gore) i moguće je da bi otišao u crkvu da se zahvali Bogu što je izbegao hapšenje. Sigurno bi i poljubio popa u ruku i priložio deo honorara crkvi. Za Crkvu je on dobar vernik - tvrdi Andrijašević.

Pročitajte OVDE   koji je to novi skandalozan potez Milovog režima.

Izvor: IN4S

Bonus video

Kovid 19 je specijalna operacija protiv čovečanstva! Slobodan Reljić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube