Najnovije

SKANDALČINA! MILOV NESOJ ŠOKIRA NAPADIMA NA SPC: Za Crkvu su dobri vernici kriminalci koji joj ostavljaju deo honorara!

Istaknuti "dvorski" istoričar i bivši savetnik Mila Đukanovića, dr Živko Andrijašević, prošle godine je kategorično zapretio da se neće praviti kompromisi kad su u pitanju "vrednosti Crnogoraca i njihove nezavisne Crne Gore".

Litije (Foto: Jutjub)

U skladu sa njegovom "posvećenošću" izgradnji građanske Crne Gore, i razvijanju duha mira i tolerancije, poručio da država ne sme da čini bilo kakve ustupke Srpskoj pravoslavnoj crkvi, već da sama "preuzme crkveno pitanje u svoje ruke" i formira "svoju crkvu" jer je, po njegovom mišljenju, "potpuno normalno" da se "nove crkve" stvaraju često i po trenutnim potrebama režima.

Onda se njegovo oštro, "ekspertsko" oko, "bacilo" na brojanje učesnika litija. U skladu sa vlastitim poimanjem morala i odgovornosti za javno izrečenu reč, dr Živko je procenio da protiv Zakona o slobodi veroispovesti protestuje 5% građana.

A juče je, u "emotivnoj ispovesti" u režimskoj "Pobjedi", koju je prenela režimska "Analitika", u članku "Crkva nije Bog", ocenio da je Crkva, zbog svojih zemaljskih interesa i obaveza, degradirala suštinu vere i verovanja.

- Verovanje u Boga ona je poistovetila sa pokornošću Crkvi. Crkva je tako uzurpirala Boga, namećući uverenje da onaj koji ne veruje Crkvi i njenim obmanama – ne veruje u Boga - prosvetlio je Andrijašević crnogorske bogoborce i "komite", podržavaoce bezakonja i trodecenijeske tiranije Mila Đukanovića.

Iako se, po sopstvenom priznanju, zalaže da režim osnuje svoju "crkvu", u pomenutom tekstu jadikuje zbog toga što je Crkva "pristala" da bude "oruđe u rukama politike"!

Svoja "dubokoumna" razmišljanja na religiozne teme Andijašević je začinio rečima:

"Ponekad pomislim da je poštovanju božijih zapovesti više dopriniela policija nego Crkva (neka mi Bog oprosti za ovu misao)".

Uz ovakva razmišljanja, logično idu i ničim dokazane pretpostavke, a na osnovu istih – maliciozni zaključci, u kojima se, van ikakvog razumnog i prihvatljivog konteksta, Crkva dovodi u vezu sa počiniocima najtežih krivičnih dela.

- Uzmimo na primer ovaj slučaj: nedavno su četvorica pripadnika kriminalne grupe pucala u Kijevu na navodnog vođu druge kriminalne grupe. Na fotografijama koje je objavila policija, jedan od uhapšenih ubica u pokušaju, nosio je krst oko vrata. Dakle, vernik koji ubija ljude. Da je kojim slučajem uspeo da pobegne policiji, ovaj pucač s krstom vratio bi se u svoju zemlju (ne znam da li je iz Srbije ili Crne Gore) i moguće je da bi otišao u crkvu da se zahvali Bogu što je izbegao hapšenje. Sigurno bi i poljubio popa u ruku i priložio deo honorara crkvi. Za Crkvu je on dobar vernik - tvrdi Andrijašević.

Pročitajte OVDE   koji je to novi skandalozan potez Milovog režima.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA