Najnovije

HITNO UPOZORENJE RUSIJE! Amerika naoružava Prištinu! Sprema se haos!

Zamenik portparola Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zajcev rekao je da Rusija sa žaljenjem i i zabrinutošću prate informacije o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini.

Vojska tzv. Kosova (Foto: mksf-ks.org)

U saopštenju, koje je Ambasada Rusije u Srbiji dostavila  pozivajući se na zvanični sajt MIP Rusije, kaže se da je Zajcev danas na brifingu MIP-a naglasio da to SAD rade otvoreno, na štetu međunarodnih napora koji su usmereni na obezbeđenje mira i stabilnosti na Balkanu i stoga nisu kompatibilni sa militarizacijom samoproglašene Republike Kosovo.

Zajcev kaže da se zamisao Vašingtona sastoji u tome da pomogne kosovskim Albancima da formiraju sopstvenu „vojsku“, ali da se time grubo krše tačke rezolucije 1244 SB UN koja predviđa upravo demontažu bilo kojih militarizovanih formacija kosovskih Albanaca, dopuštajući prisustvo u pokrajini isključivo međunarodnog mirovnog kontingenta.

- Pozivamo sve koji nisu ravnodušni prema situaciji na Balkanu i budućnosti tog osetljivog regiona, da ne dozvole korake koji su bremeniti njegovom destabilizacijom, povećanjem eksplozivnog konfliktnog potencijala - rekao je Zajcev.

Mediji su pre nekoliko dana pisali o tajnom ugovoru između Vašingtona i Prištine, prema kojem je na Kosovo stigao kontigent oklopnih vozila koje su prištinske vlasti kupile od SAD, kao i to da je komandant prištinskih bezbednosnih snaga Rahman Rama potvrdio je da je drugi deo kontingenta oklopnih vozila iz Sjedinjenih Američkih Država stigao na KiM u subotu.

Ruski lovac Su-27 oterao američke avione daleko od granice! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA