Najnovije

SRAMNA PRESUDA: Upravni sud legalizovao izbornu krađu?!

Veće Upravnog suda se upravo upisalo na strub srama. Na žalbu da je zapisnik falsifikovan i da sadržaj džaka ne odgovara zapisniku, ove sudije su presudile da to nema veze jer je zapisnik uredno potpisan od članova biračkog odbora. U džaku nedostaje 854 neupotrebljena listića - naveo je predsednik pokreta "Dosta je bilo" i lider izborne liste "Suverenisti" Saša Radulović, govoreći o žalbama koje je ta lista podnela Upravnom sudu na kardinalne nepravilnosti koje su se dogodile na parlamentarnim izborima 21. juna.

Saša Radulović (Foto: Jutjub)

Radulović je dodao da se isto to veće Upravno suda oglušilo o članove 96 i 97 Zakona o izboru narodnih poslanika, te da, kako kaže "RIK može u nedogled da ponavlja postupak dok god ne dobije rezultat koji im se sviđa".

On je naveo o imena sudija, članova veća, koji su doneli spornu presudu, a najavio je i da će pokrenuti postupak za njihovo razrešenje.

- Sudije Upravnog suda koje su se upisale na stub srama su mr Zoran Reljić, predsednik veća, Minja Bikicki i Jelica Pajović, članovi veća. Idu Ustavna žalba sa privremenom merom i zahtev za pokretanje disciplinskog postupka pred Visokim savetom sudstva za njihovo razrešenje.

Nakon Ustavnog suda, kaže Radulović, pokret "Dosta je bilo" je spreman da situaciju objasni Evropskom sudu za ljudska prava koji je institucija Saveta Evrope.

Lider Pokreta tvrdi da je veće Upravnog suda "legalizovalo" izbornu krađu falsifikovanjem zapisnika i odlukom koja znači da RIK to ne mora da proverava, kao i da je dozvoljeno ponavljanje postupka u nedogled od strane Republičke izborne komisije.

Radulović je poslao poruku građanima, istakavši da rezultati izbora nemaju veze sa njihovom podrškom i glasovima.

- Poštovani građani Republike Srbije, jedno veće Ustavnog suda je odlučilo da je sasvim u redu da vlast kupi ili zastraši sve članove biračkog odbora, falsifikuje zapisnik i da zapisnik nema nikakve veze sa vašim glasovima, i da vi nemate pravo na žalbu. Ovo neće proći - istakao je.

Pokret "Dosta je bilo" podneo je više od 2.700 upravnih tužbi za obaranje izbora na više 2.700 biračkih mesta, pošto je RIK, kako su naveli u tom Pokretu, bez ikakvog osnova većinom glasova odbacila njihove prigovore na više od 2.700 biračkih mesta.

- Očekujemo da vidimo da li će se i ostala veća Upravnog suda upisati na isti stub srama kao i ovo veće ili će svih 2700 žalbi dati istom veću koje je pokazalo da obraza nema. Nateraćemo Upravni sud da donese rešenja za svih 2.700 biračkih mesta - zaključio je Radulović, uz NJegošev citat: "Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka."

Kijev predložio novu inicijativu za Donbas, Putin odmah odgovorio! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA