Najnovije

NEMCI RUSIMA POSLALI RADIOAKTIVNI HELIKOPTER: Evo koliko sličnih pošiljaka je presrela ruska carina!

Carinici u najvećem ruskom lučkom gradu, Vladivostoku, zaplenili su civilni helikopter iz Nemačke, koji je imao 55 puta više od dozvoljenog nivoa radijacije, potvrdila je portparolka gradske carinske službe u izjavi u utorak.

Helikopter (Foto: Jutjub)

"Civilni helikopter Bo 105 sa 55 puta većim dozvoljenim nivoima radijacije otkrili su carinici na kontrolnom punktu u Vladivostoku. Opasno radioaktivno postrojenje stiglo je iz Nemačke u kontejneru za rusku kompaniju ", rekla je novinarima Azia Berežnaja.

Prema rečima Maksima Šesternina, šefa regionalnog odeljenja za carinsku kontrolu radioaktivnih materijala, inspekcija helikoptera čitala je više od pet mikrosiverti na sat.

„Izvori zračenja su poklopac menjača i poklopac menjača na zadnjem rotoru. Sve informacije su prosleđene Odboru za sanitarni nadzor Rospotrebnadzor-ove podružnice Primorskog teritorijalnog ogranka Rospotrebnadzor-a, "rekao je Šesternin i dodao da će pošiljka biti podložna vraćanju.

Od početka 2020. godine carinici u Vladivostoku identifikovali su 14 zasebnih objekata za Rusiju koji su premašili dozvoljeni nivo radijacije.

Pročitajte OVDE   kakav su to ultimatum Kinezi postavili Amerima.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA