Najnovije

I KRIZNI ŠTAV NAPUŠTA REŽIM? DR KON PRIZNAO GDE SE LAŽE I MULJA: Broj zaraženih se ne poklapa sa zvaničnim!

Dokor Predrag Kon je preko Fejsbuk profila, odgovarajući na sugestiju kolege Radeta Paniću, potvrdio da su podaci koje je nedavno objavio BIRN - tačni, a to je da se krije stvaran broj umrlih i zaraženih od koronavirusa, jer je on višestruko veći od zvaničnih!

Dr Kon (Foto: Jutjub)

Zvanični podaci koje država saopštava o broju preminulih i obolelih od korone svakim danom su sve veći, alarmantniji, ali to nije ni izbliza kakve su prave brojke. Pošto živimo odavno u paralelnom svetu, vlast je i ovde lažirala, o čemu je BIRN pisao, i prezentovao stvarne brojke, koje su daleko poražavuće i za Aleksandra Vučića, i za Krizni štab, i za državu, na kraju i za narod.  

Doktor Zoran Radovanović nedavno je na temu lažiranja brojki, otkrio (i niko ga nije demantovao):

Ako bih ja vama rekao da je 2. jula bilo zvanično šestoro umrlih u Srbiji, a da je stvarni broj bio 52 onda ćete me pitati kako ja to znam i onda moram da otkrijem identitet kolege sa Infektivne klinike.

Da je tako potvrđuje prepiska između Radeta Panića, predsednika Sindikata lekara i farmaceuta, i epidemiologa Predraga Kona.

- Kolega, imam konstruktivan predlog. Najlepše Vas molim da svojim autoritetom zahtevate da Vam se neodložno omogući uvid u nacionalnu (centralnu) bazu podataka o Kovid-19 i da javnost Srbije podacima iz nje, dokumentovano dokažete da je prod. dr Zoran Radovanović "izašao iz realnosti". Do tada, dužni ste izvinjenje prof. dr Zoranu Radovanoviću. Pošto ste prethodne dve nedelje propustili da to uradite i povratite poverenje svih građana Srbije. Sva odgovornost za trenutna dešavanja su na članovima Kriznog štaba, a posebno na kompetentnim za epidemiju među njima. Podaci su kod vas iz Kriznog štaba. Sa poštovanjem - napisao je Panić. 

Ubrzo je stigao i (ne)očekivani odgovor epidemiologa.

- Tražio sam kompletan uvid. U međuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio. Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinskoj dokumentaciji svakako nisam ja. Već sam nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju. To se odnosi i na broj pozitivnih. Međutim, tvrditi da je to politizacija i da nosim moralnu odgovornost je teška svinjarija - istakao je dr Kon. 

Podsetimo, U Srbiji je po zvaničnim podacima, ukupan broj testiranih pacijenata 464.171, dok je ukupan broj registrovanih slučajeva 17.076. Do sada je od koronavirusa preminulo 341 osoba, a procenat smrtnosti iznosi dva posto.

Međutim, kako je i sam Kon potvrdio, te brojke su veće i to višestruko.

Vučić izjavio da su Srbi gori od fašista iz 1941.! Više o tome OVDE!

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA