Najnovije

"Knjiga koju ćete obožavati "Pariska biblioteka": Zasnovana na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata!

Ako ste voleli roman „Kradljivica knjiga“, onda ćete obožavati „Parisku biblioteku“ DŽenet Skeslin Čarls. Zasnovana na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata o hrabrim bibliotekarima Američke biblioteke u Parizu, ova knjiga je izuzetno delo o ljubavi, prijateljstvu, porodici i moći književnosti.

Foto-Laguna

Pariz, 1939: mlada i ambiciozna Odil Suše ima sve, muškarca koji je voli i posao iz snova u Američkoj biblioteci u Parizu. Kada nacisti umarširaju u Pariz, Odil je na pragu da izgubi sve do čega joj je stalo. Zajedno sa kolegama bibliotekarima pridružuje se Pokretu otpora sa najboljim oružjem koje ima, knjigama. Ali kad se rat konačno završi, Odil će umesto slobode okusiti gorak plod neizrecive izdaje.

Montana, 1983, Lili je usamljena tinejdžerka koja traga za avanturom. NJenu znatiželju budi starija susetka. Dok otkriva njenu tajanstvenu prošlost, Lili uviđa da dele ljubav prema jeziku, iste čežnje i snažnu ljubomoru. I nimalo ne sumnja da ih povezuje mračna tajna iz prošlosti.

„Pariska biblioteka“ je snažan roman koji ispituje posledice naših izbora i odnose koji nas određuju sa porodicom, prijateljima i omiljenim autorima. Ukazuje na to da je izuzetna hrabrost ponekad tamo gde je najmanje očekujete.

DŽenet Skeslin Čarls je nagrađivana autorka romana „Moja lepa Odesa“ i „Pariska biblioteka“. NJene priče su izlazile u časopisima Slajs i Montana noar. O istoriji Američke biblioteke u Parizu saznala je dok je radila tamo kao program menadžer. Živi u Montani i Parizu.

Izvor:Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA