Najnovije

LUKAŠENKO O UHAPŠENIM RUSIMA: Ne krijemo ništa, spremni smo da ruskoj strani dostavimo sve informacije! (VIDEO)

Zvanični Minsk je spreman da dostavi ruskoj strani dodatne informacije u vezi sa 33 uhapšenih ruskih državljana.

Aleksandar Lukašenko (Foto: ria. ru)

- Nećemo izgraditi politiku na lažima. Nadvikivanjem u medijima nećemo rešiti problem. Ako ruska strana želi neke dodatne informacije, otvoreni smo da ih dostavimo. Ništa ne krijemo, ali potrebna nam je istina - rekao je beloruski predsednik.

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se juče sa članovima Saveta bezbednosti Rusije kako bi razmotrio pitanje hapšenja ruskih državljana u Belorusiji.

Prema rečima portparola Kremlja, na sastanku, koji je organizovan putem video linka, istaknuto je da je potrebno što pre utvrditi zbog čega su oni uhapšeni kako bi se omogućilo njihovo puštanje na slobodu.

- Svi članovi Saveta bezbednosti Rusije, kao i predsednik Putin, su izrazili nadu da će uskoro postati jasnije zbog čega su ti ruski državljani bez ikakvog osnova pritvoreni - dodao je Peskov.

Belorusija je 29. jula uhapsila 33 ruska državljanina pod optužbom da su pripremali teroristički akt, zbog čega im preti do 20 godina zatvora. Nešto kasnije je Istražni komitet Belorusije saopštio da su oni u zemlju ušli kako bi se bavili pripremama demonstracija.

Mediji su preneli da su bezbednosne službe prijavile da je u Belorusiju doputovalo oko 200 boraca koji bi trebalo da se bave destabilizacijom situacije tokom predizborne kampanje.

Moskva je odbacila sve navode da su ruski državljani umešani u unutarpolitičke procese u Belorusije, dok je Ministarstvo inostranih poslova Rusije navelo da su uhapšeni ruski državljani u Belorusiji bili samo u tranzitu i da je njihovo konačno odredište bilo Istanbul.

Pročitajte OVDE    kakva je to velika prevara Kineza.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA