Najnovije

NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO! Vojska krenula u krvavi obračun sa džihadistima! Napadi na nekoliko frontova!

Sirijska arapska vojska (SAA) nastavila je ove nedelje snažne udare na položaje džihadističkih pobunjenika na severozapadu Sirije, pošto su njihove trupe u više navrata naletele na militantnu odbranu u Idlibu, Hami i Latakiji.

Sirijska vojska (Foto: ria.ru)

Prema terenskom izveštaju iz oblasti Latakija, sirijska vojska je započela nekoliko udara na džihadističku odbranu u blizini ključnog grada Kabanija, koji je dugo bio pod kontrolom Islamske stranke Turkestan i njihovih savezničkih militanata.

Nakon napada na Kabani, sirijska arapska vojska lansirala je nekoliko artiljerijskih granata i raketa prema džihadističkim odbranama u ravnici Al Gabu Hami i oblasti DŽabal Al Zavija u južnom Idlibu.

Činilo se da su se ovi napadi koncentrisali na položaje Hadžat Tahrir al Šama i Islamske stranke Turkestan, koji su ranije pokušali da se infiltriraju u vladine redove u južnom Idlibu i severozapadnoj Hami.

Vojni izvor u Damasku rekao je medijima sa terena da će južna ofanzivna biti pokrenuta pre kraja godine i da će se fokusirati na oblasti DŽabal Al Zavija i Al Gab Rajin, u kojima trenutno ima povećanog prisustva džihadista.

Otkud Milo na Vučićevoj televiziji?! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA