Najnovije

Boško Obradović pokazao papire: Željko Mitrović duguje preko dva miliona evra za porez državi (VIDEO)

Željko Mitrović, svojevremeno savezni poslanik i šef sektora za marketing Jugoslovenske levice, ima dugu istoriju neplaćanja poreza državi i istovremenog dobijanja državnih subvencija za svoje privatne firme. Poslovnu karijeru je započeo kao i drugi tajkuni u Srbiji – zloupotrebljavajući javno dobro, konkretno infrastrukturu RTS za svoju novu TV PINK od 1994-2000, navodi se u saopštenju Dveri.

Željko Mitrović (Foto: Jutjub)

Dalje u saopštenju su rekli da je bez učešća na konkursima dobijao frekvencije od partijskih kolega iz JUL-a koji su bili na čelu saveznog ministarstva za telekomunikacije. Uvek je umeo brzo da se prešalta na novu vlast. Prvi gosti na TV PINK nakon prekida programa 5. oktobra 2000. godine i političkih promena bili su mu Mlađan Dinkić i Nenad Čanak. Pravo bogatstvo stiče tek u vreme DOS-a koji ga oslobađa odgovornosti za sve što je radio u vreme JUL-a. Međutim, vrhunac razvoja i ekstraprofiterstva ostvaruje tek pod vlašću SNS koja mu sa jedne strane konstantno oprašta i reprogramira poreske dugove, a sa druge strane daje velike državne subvencije. Prema dostupnim izvorima, jer se podaci i dalje kriju od javnosti, Poreska uprava pri Ministarstvu finansija od 2012-2016. godine odložila je dug TV PINK u visini od 1,52 milijarde dinara na 93 rate, dok je 2014-2019, uprkos ogromnim poreskim dugovima, Željko Mitrović dobio finansijsku podršku od Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u visini od 1,28 milijardi dinara, 

Najnovije je novo reprogramiranje poreskog duga koje je odobreno PINK INTERNATIONAL COMPANY, koja duguje 146 miliona dinara, dok Željko Mitrović kao fizičko lice nije platio godišnji porez na dohodak u visini od 104 miliona dinara (podaci iz Jedinstvenog registra poreskih obveznika od 3. avgusta 2020). Ako tome dodamo i da je ugašena Agencija za umetničku obradu zvuka „Pink studio Željko Mitrović“ ostala dužna za porez iz 2016. godine 3 miliona i 724.000 dinara – to je ukupno preko 250 miliona dinara poreskog duga u ovom trenutku po raznim osnovama. Već je spremna i nova firma za nove državne subvencije, naime, pre nekoliko dana, 31. jula registrovana je „RED NETWORK“, nova firma Željka Mitrovića. Vlast koja prinudno ne naplaćuje ogroman dug za porez bogatašima već im još daje državnu pomoć – mora da ima jake razloge za takvo otvoreno urušavanje države i rad na njenoj šteti. Kao verni sluga svake vlasti u poslednjih 30 godina Željko Mitrović je uvek imao državnu zaštitu i mogao da radi šta hoće – samo je bilo važno da isporučuje propagandu u korist vladajućeg režima. Ali, i tome će doći kraj. Sa promenom ove vlasti moraće da padne i TV PINK, dok Mitrovića čeka zaslužena zatvorska i finansijska kazna, dodali su.

Pročitajte OVDE ko će prvi primiti vakcinu u Srbiji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA